Microsoft má záujem o Seznam.cz

Patrik Pomichal  /  28. 04. 2008, 12:50

Táto správa sa objavila dnes v českom denníku Hospodářské noviny. Potvrdili to niektorí z minoritných akcionárov portálu Seznam.cz, napriek tomu, že to pán Lukačovič, vlastník majoritného podielu popiera.

Ivo Lukačovič vlastní 70% akcií, okrem neho vlastnia akcie aj spoločnosti Tiger Holding Four a Miura International. Seznam má denne 2,1 miliónov návštevníkov a predpokladaný zisk za minulý rok je viac než 500 miliónov českých korún. Podľa denníka by sa cena celej spoločnosti mala pohybovať okolo 16 miliárd Kč.

Seznam.cz je jeden z najväčších portálov u našich západných susedov, ktorý má široké portfólio služieb. Poskytuje služby ako vyhľadávanie, mapy, e-mail, spravodajské portály, reklamný systém, komunitné portály či video server. Je ich okolo 30. Beh spoločnosti zaisťuje okolo 450 zamestnancov.

Podľa Hospodářských novín sa má pán Lukačovič stretnúť so Steveom Ballmerom počas jeho návštevy v Prahe. Potom už pravdepodobne budeme mať jasno, či sa táto správa potvrdila. Ak sa predaj uskutoční bude zaujímavé sledovať aké zmeny Microsoft uskutoční a či konkurenčné služby vrámci jednej spoločnosti zostanú zachované.

 

Zdroj: patria.cz

Neprehliadnite: