Finančná skupina Fio rozširuje ponuku, znižuje ceny a pripravuje bankové služby na Slovensku

Tlačový servis  /  22. 04. 2008, 00:00

V roku 2008 sa spoločnosť Fio o.c.p., a.s. stala členom varšavskej burzy, rozšírila ponuku derivátov o komodity, menové páry a akciové indexy, znížila poplatky na pražskej burze cenných papierov a trhu RMS. Tento rok na jeseň pripravuje virtuálnu investičnú hru pre všetkých, ktorí si chcú v chránenom prostredí otestovať svoje obchodné schopnosti a získať skúsenosti i prehľad na kapitálových trhoch.

Spoločnosť Fio, o.c.p., a.s.

- sa stala 19. februára 2008 členom najväčšej regionálnej burzy - Varšavskej burzy cenných papierov (WSE). Klienti slovenského on-line brokera budú môcť obchodovať s cennými papiermi on-line nielen v USA, Českej Republike, Nemecku a Maďarsku, ale i v Poľsku.

Samotné obchodovanie by malo byť začaté v období šiestich mesiacov. V tomto časovom horizonte nás čaká hlavne splnenie rôznych administratívnych a technických podmienok.

V súčasnosti môžu naši klienti obchodovať na varšavskej burze v tzv. beta režime, túto možnosť už využívajú klienti, ktorí vstupujú do stredno až dlhodobých pozícii.

 

- od 1. 4. 2008 radikálne znížila poplatky za obchodovanie. Na Burze cenných papierov Praha v segmente KOBOS teraz predstavuje poplatok za jeden obchod do objemu 750 tisíc korún 0,4 %. Od 750 tisíc a viac je to 0,2 % + 1500 Kč. Na trhu RMS bol poplatok znížený z 0,39% na 0,29% z objemu obchodu.

 

- spoločnosť rozšírila ponuku futures obchodovaných v Spojených štátoch amerických. Klienti tak môžu od 1. apríla 2008 obchodovať nielen s indexami Dow Jones, NASDAQ, S&P 500, s menami euro a jen, či s komoditami: ropou, zlatom a striebrom, ale aj s kukuricou, pšenicou, sójou, kávou, kakaom, meďou, britskou librou a indexami Nikkei a Russell 2000.

 

- v druhej polovici roka pripravuje pre všetkých užívateľov internetu na Slovensku investičnú hru. Hra kopíruje stav na skutočnom trhu a tak si každý bude môcť, v chránenom prostredí, otestovať svoje obchodné schopnosti a získať skúsenosti i prehľad na kapitalových trhoch.

Hra je založená na fiktívnom obchodovaní s vybranými akciami obchodovanými na európskych i amerických burzách, kde každý hráč na začiatku hry dostane k dispozícii účet vo výške 1 mil. Sk, ktorý bude mať za úlohu v priebehu troch mesiacov čo najlepšie zhodnotiť. Každý mesiac bude vyhlásený najúspešnejší obchodník. Celkovým víťazom sa stáva ten, kto pridelený kapitál najviac zhodnotí. V Čechách v súčasnosti prebieha podobná investičná hra www.investicka.cz.

Neprehliadnite: