Ericsson podpísal zmluvu s čínskymi mobilnými operátormi

Tlačový servis  /  19. 04. 2008, 00:00

Ericsson (NASDAQ:ERIC) podpísal v pondelok rámcové zmluvy o rozšírení GSM s dvomi najväčšími čínskymi mobilnými operátormi, China Mobile a China Unicom, v hodnote približne 1,3 mld. USD a 140 mil. USD. Slávnostnej ceremónie v Pekingu sa zúčastnil čínsky premiér Wen Jiabao a švédsky predseda vlády Fredrik Reinfeldt, ktorý bol v Číne na oficiálnej návšteve.

China Mobile a China Unicom spolu poskytujú mobilné služby približne 550 miliónom účastníkov v Číne. Projekty rozšírenia umožnia obidvom operátorom posilniť kapacitu a výkon siete, pričom generujú ďalšie tržby z moderných dátových služieb a poskytujú atraktívne užívateľské zážitky.

 

Podľa rámcovej zmluvy so spoločnosťou China Mobile bude Ericsson jedným z hlavných dodávateľov zariadení, ktoré tvoria jadro rádiovej siete, spolu so súvisiacou technickou podporou a službami, na rozšírenie pokrytia a kapacity v 19 regiónoch Číny. Ericsson taktiež zabezpečí úspory energie, ktoré významne znižujú jej spotrebu v rámci mobilných sietí a prispievajú k zníženiu emisií oxidu uhličitého, v súlade s „Akčným programom ochrany životného prostredia" /Green Action Program/, čo je memorandum o strategickej spolupráci, ktoré príslušné dve strany popísali v predchádzajúcom období.

 

Podľa dohody so spoločnosťou China Unicom bude Ericsson hlavným dodávateľom a pomôže pri rozširovaní GSM sietí v 10 regiónoch v rámci celej Číny vrátane Pekingu, kde predtým Ericsson nebol dodávateľom. Ericsson taktiež dodá multimediálne riešenia pre služby WAP a pomôže tak s poskytovaním atraktívnych nových multimediálnych služieb a aplikácií.

 

Dokončenie projektov rozšírenia siete sa plánuje v roku 2008. Dodávky operátorom sa už začali.

 

Carl-Henric Svanberg, prezident a CEO spoločnosti Ericsson, k tomu hovorí: „Spoločnosť Ericsson sa neustále angažuje na podpore rýchleho rozvoja telekomunikačného priemyslu v Číne prostredníctvom našej globálnej expertízy a overenej kompetencie. Tieto nové rámcové zmluvy posilňujú pozíciu Ericssonu ako vedúceho dodávateľa technológie mobilnej komunikácie na čínskom trhu. Je v súlade s našou víziou poskytovať komunikáciu každému a sme hrdí, že môžeme byť integrálnou súčasťou ekonomického a sociálneho rozvoja Číny."

 

Slávnostnej ceremónie sa taktiež zúčastnil Wang Jianzhou, prezident spoločnosti China Mobile, Shang Bing, prezident China Unicom, Michael Treschow, predseda predstavenstva spoločnosti Ericsson, Carl-Henric Svanberg, prezident a CEO spoločnosti Ericsson a Matt H Olsson, prezident spoločnosti Ericsson pre „Veľkú Čínu".

Neprehliadnite: