Aston ITM plánuje ďalší rast

Tlačový servis  /  16. 04. 2008, 00:00

Dvojnásobný počet zamestnancov a ďalší rast sú ciele, ktoré chce v horizonte dvoch rokov splniť piata najrýchlejšie rastúca technologická slovenská firma, Aston ITM. Kvôli vysokému rastu sa tiež sťahuje do nových priestorov. Takéto zmeny sú v IT sektore typické, keďže s rýchlym rastom sa viažu neustále sa zvyšujúce nároky na pracovné priestory. Napríklad Aston za 11 rokov menil adresu už trikrát.

Slovenský softvérový dom Aston ITM plánuje v horizonte dvoch rokov zvýšiť počet svojich zamestnancov o 100 až 150 percent. Táto expanzia súvisí s jeho takmer 300-percentným rastom. Aston totiž podľa rebríčka Technology Fast 50 spoločnosti Deloitte Central Europe patrí medzi päť najrýchlejšie rastúcich technologických firiem na Slovensku. Rozmach si vyžiadal aj zmenu sídla Astonu, ten sa sťahuje do nových priestorov na Tomášikovej ulici 31 v Bratislave.

 

Sťahovanie sa je v spojení s expanziou charakteristické pre väčšinu slovenských IT firiem. „Pracovná plocha, ktorá nám vyhovovala pred dvoma či troma rokmi, je kvôli rozvoju spoločnosti a naberaniu zamestnancov dnes kapacitne absolútne nepostačujúca,“ hovorí Taras Bača, business development manager z Aston ITM. Technologické spoločnosti predpokladajú, že ich rast bude pokračovať aj v ďalších rokoch, preto sa dnes snažia zabezpečiť si priestory, ktoré môžu v budúcnosti rozšíriť podľa potreby.

 

Aktuálna zmena adresy je pre Aston ITM už treťou v jeho jedenásťročnej histórii. Spoločnosť začínala na Radvanskej ulici, v súčasnom sídle na Konopnej strávili zamestnanci tri roky.

Neprehliadnite: