Intel Capital predstavila nový 500 miliónový Čínsky technologický fond II a oslávila 10. výročie investovania v tejto krajine

Tlačový servis  /  14. 04. 2008, 00:00

Intel Capital, globálna investičná organizácia spoločnosti Intel, dnes oznámila založenie druhého investičného fondu Intel Capital China Technology Fund II. Nový 500 miliónový fond bude využívaný pre investície spoločnosti Intel Capital do bezdrôtového pripojenia, technológií, médií, telekomunikácií a takzvaných "čistých technológií", ktoré dopĺňajú korporátnu iniciatívu spoločnosti Intel a napomáhajú rastu technologického segmentu trhu v Číne.

"Založenie China Technology Fund II s dvojnásobnou veľkosťou oproti pôvodnému China Fund je ideálnou príloežitosťou osláviť 10 výročie spoločnosti Intel Capital a ich aktivít na čínskom pulzujúcom trhu," povedal Arvind Sodhani, prezident Intel Capital. "Od roku 1998 spoločnosť Intel Capital investovala do viac ako 70 spoločností v Číne a v Hong Kongu. Naším cieľom je podporovať inovácie a lokálne podnikanie spolu so zlepšením technických možností medzinárodnej konkurencieschopnosti technologických spoločností v tomto regióne."

Prvých 200 miliónov USD z pôvodného Intel Capital China Technology Fund bolo investovaných do lokálnych čínskych spoločností. Spolu s oznámením založenia Intel Capital China Technology Fund II, ktoré prebehlo počas 40 výročia založenia spoločnosti Intel, Intel Capital oznámila aj dve nové čínske investície fondu:

  • Holdfast Online Technology Co. Ltd. ponúka platformu pre operátorov LAN alebo hracích konzol tretích strán, čo umožňuje hráčom hrať proti sebe po sieti.

  • Newauto Video Technology Inc. vyrába a predáva video zariadenia, sieťové riešenia a integračné systémy pre TV stanice po celej Číne. Newauto taktiež ponúka editovanie digitálneho obsahu a služby živého prenosu športových podujatí. Newauto je poskytovateľ služieb pre olympijské hry 2008 v Pekingu.

"Posiľnení úspechom z prvého čínskeho fondu – ktorý investoval do viac ako 28 spoločností – prišiel čas na obnovu nášho záväzku," povedal Cadol Cheung, managing director Intel Capital Asia Pacific. "Intel Capital očakáva v ďalší nárast naších investícií v Číne vďaka sledovaniu podnikateľských príležitostí a podieľaní sa na väčších obchodoch s ohľadom na zaujímavé aktivity. Ako globálny technologický investor, Intel Capital neustále investuje do najrôznejších ekonomických oblastí s jedinečnou výhoduu v poskytovaní pridanej hodnoty."

Intel Capital China Technology Fund, založený v roku 2005, bol určený na pomoc čínskym podnikateľom s dôležitými technológiami a na vývoj inovatívnych produktov. Príkladmi investícií sú: Neusoft Group, Supcon Group, A8 Music, Chinacache International, Chipsbank Microelectronics, DAC, HiSoft Technology International, Kingsoft, Legend Silicon, Montage Technology a Palm Commerce. Niektoré spoločností z portfólia prvého fondu dosahujú dnes pozoruhodnej likvidity. Napríklad nasledovné: Actions Semiconductor, Kingsoft a Neusoft Group.

Intel Capital China Technology Fund a Fund II sú súčasťou investícií spoločnosti Intel na čínskom trhu.

"Rok 2008 je pre spoločnosť Intel významný tým, že Čína oslavuje noielen 30. výročie čínskej reformy a otvorenia ekonomiky, ale stane sa aj dejiskom letných olympijských hier," povedal Ian Yang, víceprezident Intel Corporation a generálny riaditeľ Intel China. "Či je to podpora talentov alebo industriálna inovácia, v mestách aleb mimo nich, Intel bude aj naďalej podporovať a propagovať vývoj IT priemyslu v Číne."

Neprehliadnite: