Nvidia odhalila ďalšie detaily platformy APX 2500

Erik Gunda  /  13. 04. 2008, 12:45

Vo februári sme vám priniesli informácie o pripravovanie mobilnej platforme APX 2500 od Nvidie. Na poslednom produktovom briefingu Nvidia uvoľnila o prvej high-definition platforme pre mobilné zariadenia ďalšie zaujímavé detaily.

 

Najmenší (pripravovaný) vizuálny procesor na svete, APX 2500 bude pravdepodobne najefektívnejším čipom pre spracovanie informácii pre mobilné zariadenia. Spotreba 50mW umožní zariadeniam ako PDA, GPS či mobilným telefónom zobrazenie vysoko kvalitných grafických sekvencií po dobu predpokladaných 10 hodín na jedno nabitie batérie. Implementácia do zariadení GPS je plánovaná v dohľadnej dobe tohto roka, mobilné telefóny a ostatné zariadenia budú nasledovať čoskoro po GPSkách.

 

APX 2500 je platforma postavená na jednom čipe o veľkosti menšej ako minca, obsahujúcom procesor ARM11 MP s maximálnym taktom 750Mhz, grafický procesor vychádzajúci z rady Geforce, high-definition audio a video dekóder, operačnú pamäť, IO systém a grafické rozhranie.

 

Napriek malej veľkosti čipu bude APX 2500 podporovať plynulé prehrávanie high-definition videa cez konektor HDMI v rozlíšení 720p, MPEG-4 a VC-1 formát. Grafická jednotka vychádzajúca z rady Geforce prinesie do mobilných zariadení podporu 3D s funkciami ako vertex & lightning, programovatelné shaderi ako aj podporu anti-aliasingu, teda vyhladzovania hrán.

 

So svojou nízkou spotrebou bude APX 2500 vďaka silnému grafickému jadru zaujímavým produktom pre vývojárov mobilných zariadení, ktorým umožní priniesť do svojich produktových rád rôzne 3D efekty operačných systémov a ďalšie zaujímavosti.

Zdroj: Nvidia.com

Februárový článok na Inet.sk

 

Neprehliadnite: