Intel predstaví ochranu proti krádeži notebookov

Vladimír Bálint  /  05. 04. 2008, 00:00

Intel plánuje predstaviť svoje vlastné zabezpečenie proti krádeži notebookov. Spoločnosť je zatiaľ skúpa na podrobnejšie detaily.

Nová technológia, nazývaná Intel Anti-Theft, bude zakomponovaná do staršej funkcie z dielne Intelu, Active Management. Táto nová technológia umožní vzdialený prístup a ovládanie notebooku. V prípade krádeže, technológia uzamkne celý systém a pevný disk, vďaka čomu nebude možné zneužitie údajov.

Na začiatku tohto týždňa oznámila firma Absolute Software, že firma Intel adoptovala ich stopovací systém. Jej systém bol tento týždeň použitý na vystopovanie zlodejov notebookov v USA. Technológia osloví pravdepodobne hlavne veľké spoločnosti, ktoré nechcú riskovať stratu, alebo zneužitie svojich cenných korporačných a osobných údajov. Problémy stratených dát v ukradnutých a nezvestných laptopoch je dlhodobý problém, špecifický najmä pre jeho dopad na citlivé osobné údaje.

V decembri 2006 oznámila letecká spoločnosť Boeing krádež prenosného počítača, ktorý obsahoval citlivé údaje o vyše 382 tisíc bývalých zamestnancoch. Počítač bol ukradnutý zo zamestnancovho auta. Incident bol obzvlášť pozoruhodný pretože po tomto prípade dosiahlo celkové číslo počtu odcudzených údajov v USA vyše 100 miliónov, čo bola v tom čase takmer tretina populácie.

Okrem Intelu pracujú na vlastných zabezpečovacích riešeniach aj ďalšie spoločnosti, ako Lenovo Group , McAfee , Fujitsu-Siemens Computers a Phoenix Technologies . Pre viac detailov ohľadom technológie musíme počkať na ďalšiu tlačovú správu od Intelu.

Zdroj: techworld.com

 

Neprehliadnite: