Intel, STMicroelectronics a Francisco Partners uzavreli dohodu o vytvorení firmy Numony

Tlačový servis  /  03. 04. 2008, 00:00

Spoločnosť Intel dnes oznámila, že sfinalizovala a uzavrela transakciu so spoločnosťami STMicroelectronics a Francisco Partners o vytvorení novej, nezávislej polovodičovej firmy s názvom Numonyx B.V., ktorá bude navrhovať, vyvíjať a vyrábať NOR a NAND flash pamäťove produkty.

Súčasťou transakcie bolo aj presunutie aktív spoločnosti Intel týkajúcich sa NOR flash pamäťového priemyslu a časť firemných aktivít venujúcich sa pamätiam do spoločnosti Numonyx výmenou za 45,1% akcií firmy Numonyx. ST Microelectronics získal 48,6% Numonyxu. Francisco Partners vlastní 6,3% spoločnosti, za ktoré zaplatili 150 miliónov USD v hotovosti. Numonyx taktiež získa 450 miliónov USD ako pôžičku od Intesa Sanpaolo S.p.A a Unicredit Banca d'Impresa S.p.A spolu s možnosťou čerpať revolvingový úver v hodnote 100 miliónov USD. Pôžička je na dobu trvania 4 roky, pričom Intel a STMicroelectronics sa zaviazali splatiť úver na polovičku v prípade platobnej neschopnosti firmy Numonyx.

Intel očakáva, že zaznamená stratu približne 300 miliónov USD za majetok, ktorý previedol do novozniknutej spoločnosti Numonyx. Intel taktiež presunie približne 2 500 zamestnancov do firmy Numonyx ako súčasť transakcie.

Neprehliadnite: