Značku Dolby Digital čoskoro uvidíme aj na mobiných displejoch

Vladimír Bálint  /  03. 04. 2008, 22:22

Spoločnosť Dolby Digital Laboratories sa rozhodla poskytnúť svoje know-how pre Nokie s operačným systémom Symbian.

Nokia a multimediálne mobilné telefóny. Spojitosť, ktorú si automaticky predstaví väčšina ľudí. Fínska Nokia je známa svojou radou N-series, ktorej telefóny dokážu vytvárať úžasne ostré obrázky, natáčať vysoko kvalitné video a dokážu pojmúť veľké množstvo dát. Doposiaľ tak bolo jej jediným nedostatkom prehrávanie zvukového záznamu.

Dolby Digital Laboratories predstavil svoju technológiu už počas Mobile World Congress 2008 v Barcelone. Technológia je schopná výrazne oživiť filmy i hudbu. Je založená na aplikácii, ktorá špecificky spracuje zvukové signály a dodá im bohatý priestorový zvuk. Jej sila spočíva v schopnosti zobrať obyčajný, starý stereofónny zvuk a dodať mu 3D pocit a zvýšenie hĺbok. Nokia už začala výrobu novšieho modelu Nokia N95 s pamäťou 8GB, ktorý už bude mať softvér Dolby Digital predinštalovaný.

Aplikácia sa nainštaluje a beží na pozadí. Aktivuje sa kedykoľvek pri projekcii filmov, či počúvaní hudby. V spojení softvérového riešenia Doby Digital a kvalitných slúchadiel tak môžeme zažiť vysoko kvalitný zážitok.

Zdroj: intomobile.com

 

Neprehliadnite: