Nokia Siemens Networks zdvojnásobila EDGE rýchlosti

Vladimír Bálint  /  28. 03. 2008, 22:54

Spoločnosť Nokia Siemens Networks dnes predstavila svoj softvér s názvom Dual Carrier EDGE. Ten umožňuje existujúcim EDGE sietiam zvýšiť ich download rýchlosť až na 592 kbps.

Tieto rýchlosti postačia na používanie niektorých široko pásmových služieb ako napríklad odoslanie videa na blog, či pozeranie najnovších správ cez mobilnú televíziu. Nová verzia softvéru bude dostupná až v treťom štvrťroku 2008. Je to prvý veľký krok spoločnosti vo vývoji technológie EDGE. Ako silný inovátor tejto technológie, plánuje spoločnosť predstaviť ich ďalší značný krok vo vývoji a to novú technológiu s názvom EGPRS 2, ktorá má priniesť ešte vyššie rýchlosti. Tie sa majú pri downloade pohybovať okolo 1.2 Mbps a pri uploade okolo 473 kbps, čo je štvornásobok súčasnej technológie EDGE.

Nokia Siemens Networks očakáva, že do roku 2015 budeme žiť v plne internetovom svete, v ktorom bude neustále pripojených zhruba päť miliárd používateľov. Práve preto sa spoločnosť snaží zvýšiť výkon EDGE technológie. Software Dual Carrier EDGE je jednoduchý a extrémne cenovo výhodný krok pre operátorov ako priniesť ešte kvalitnejšie širokopásmové pripojenie pre používateľov telekomunikačných služieb GSM/EDGE siete. Operátori tak budú môcť vďaka novej technológii aj naďalej poskytovať svoje služby zákazníkom v ešte vyššej kvalite. Taktiež budú schopný čeliť súčasnému trendu zvyšujúceho sa nároku na rýchlosť prenosu dát. Ten stále viac dokazuje dnešné zaťaženie už pokročilejších 3G/HSPA sietí.

GSM/EDGE BTS stanice spoločnosti Nokia Siemens Networks používa 260 operátorov vo vyše 117 krajinách. Celkovo teda poskytujú pokrytie viac než 1,5 miliarde používateľom. Spoločnosť je tak nesporným číslom jedna v poskytovaní pripojenia EDGE, vďaka čomu sa vývoj novej technológie odrazí v živote mnohých ľudí.

Zdroj: symbian-freak.com

Neprehliadnite: