Google zistí, či Vás ohrozuje hurikán

Peter Greša  /  20. 03. 2008, 16:02

Bill Read, riaditeľ Národného hurikánového centra (NHC) v Amerike oznámil, že ľudia budú môcť čoskoro pomocou Googlu zistiť, či sú ich domy v ohrození tzv. búrkovým vlnobitím.

 

Búrkové vlnobitia, masívne steny vody tvorené hurikánom, sú v poslednej dobe považované za najviac zničujúci živel a najväčšiu hrozbu pre ľudí, ktorí ignorujú príkazy k evakuácií, najviac v pobrežných oblastiach.

Read tiež povedal, že pri spolupráci s Google budú využívať aplikáciu, ktorú využívali meteorológovia na predpoveď akéhokoľvek typu búrky. Podľa jeho predpovede by sa mala začať využívať už pri nadchádzajúcom atlantickom období hurikánu, ktoré bude trvať od 1. júna do 30. novembra.

„Nápad spraviť túto aplikáciu verejnou vznikol, lebo počas hurikánového obdobia ľudia panikárili a stále volali miestnym záchranárom a kancelárii predpovede počasia.“ povedal Read.

NHC taktiež oznámila, že priamo na ich stránke pribudne nová služba, ktorá bude signalizovať pravdepodobnosť búrkového vlnobitia vo vybraných oblastiach. Táto novinka by mala pomôcť oblastným záchranným manažérom pri rozhodovaní nad dôležitými situáciami, ako napríklad uzavretie mostov alebo ciest.

 

Neprehliadnite: