Yahoo zverejnil plán svojho rastu na trhu

Vladimír Bálint  /  19. 03. 2008, 00:00

Spoločnosť Yahoo včera odhalila svoj trojročný plán, ktorý by mal prekročiť očakávania predpovedané na Wall Street. Plán by mal potvrdiť názor, že ponuka na odkúpenie od Microsoftu bola podcenená.

Podľa plánu, ktorý bol predstavený vedeniu v decembri 2007, Yahoo verí, že do roku 2010 môže takmer zdvojnásobiť svoj peňažný príjem na 3,7 miliardy dolárov. Taktiež by sa mal zvýšiť tržby, ktoré by mali dosiahnuť výšku 8,8 miliardy dolárov, nepočítajúc odmeny spoločníkom.

1. februára ponúkol Microsoft firme Yahoo nevyžiadanú ponuku na odkúpenie, v ktorej ju ohodnotil na 44,6 miliardy dolárov, teda 31 dolárov za akciu. Microsoft po odmietnutí nepreukázal žiadnu snahu zvýšiť svoju ponuku. Mnohí analytici predpokladajú, že softvérový gigant bude napokon v odkúpení úspešný.

Podľa výkonného riaditeľa Yahoo má firma výbornú pozíciu pre akceleráciu finančného rastu. Pozícia pozostáva zo silnej značky známej medzi používateľmi po celom svete a vysoko ziskového operačného modelu firmy. Vedenie Yahoo aj naďalej zvažuje všetky strategické alternatívy.

Zdroj: msnbc.msn.com

Neprehliadnite: