Apple upravuje iPhone pre biznis

Vladimír Bálint  /  10. 03. 2008, 00:00

Apple využil svoju obrovskú marketingovú silu, pomocou ktorej mnohých presvedčil, že sa iPhone čoskoro uplatní aj biznis sférach Ameriky. No teraz, keď počiatočné nadšenie vyprchalo, čelí Apple vážnemu problému.

 

Je ním spoločnosť Research In Motion, výrobca v Amerike veľmi populárneho BlackBerry, ktorý má v tejto oblastí obrovský kredit. V nedávnom čase sa Apple verejne zaviazal, že z iPhone vytvorí viac, než len štýlové zariadenie. Do júna má byť pripravený upgrade firmware, ktorý by mal prispôsobiť najmä bezpečnosť, komunikáciu. Ohľadom e-mailu bude podporovať službu Microsoft Exchange, ktorá je základnou linkou komunikácie mnohých korporácií.

 

To čo má Apple pomôcť je opäť jeho silný marketing. Ten dokáže u ľudí vytvoriť dojem, že ich zariadenia sú skvelé. Keďže viac než polovicu smartphonov si kupujú zamestnanci sami a firma im ich následne prepláca, očakáva sa že práve táto skupina používateľov, bude ovplyvnená marketingom Apple.

 

 

Samotné firmy však nebudú natoľko ovplyvnené rozruchom okolo iPhone, ktorý nemá tak vysoký kredit ako Blackberry. To by však Apple mohol vykompenzovať upravením ceny zariadenia. Taktiež fakt, že iPhone je vo svojej podstate multimediálne zariadenie, môže vyvolať veľkú obľubu u zamestnancov. Ďalším problémom je nedostatok predajnej sily. S najväčšou pravdepodobnosťou sa tak Apple bude musieť spoliehať na svojho exkluzívneho partnera AT&T.

 

Zdroj: informationweek.com

Neprehliadnite: