Spoločnosť Sun Microsystems ukončila prevzatie MySQL

Tlačový servis  /  04. 03. 2008, 10:50

Spoločnosť Sun Microsystems dnes ohlásila ukončenie akvizície spoločnosti MySQL AB, ktorá je vývojárom najpopulárnejšej open source databázy na svete. Spoločnosť Sun taktiež ohlásila dostupnosť kompletného portfólia produktov a služieb na báze MySQL v rámci siete autorizovaných distribučných kanálov.

"Od ohlásenia spolupráce medzi spoločnosťami Sun a MySQL sme dostali veľa ohlasov od zákazníkov a členov komunít, ktorí vítajú MySQL inovácie podporované finančnou silou spoločnosti Sun a jej partnerov," hovorí Jonathan Schwartz, prezident a CEO spoločnosti Sun Microsystems. "Prvý krát je možné podnikanie štandardizovať na komerčne podporovanej open source platforme, ktorá spĺňa všetky požiadavky na škálovateľnosť, kvalitu a celosvetovú podporu."

Spoločnosť Sun dnes taktiež ohlásila dostupnosť celej produktovej skupiny MySQL vrátane systémovej podpory 7X24. Databáza MySQL, ktorá je podporovaná operačnými systémami Solaris, Linux a Windows, prináša zákazníkom nižšie riziko a vyššiu flexibilitu pri nasadení „mission critical“ aplikácií. Databáza MySQL je v súčasnosti jedným z kľúčových komponentov pre budovanie Web 2.0 aplikácií. Jej nasadenie na operačnom systéme Solaris z nej robí univerzálnu platformu pre všetkých zákazníkov, od malých vývojárov až po najväčšie svetové korporácie. MySQL bude aj naďalej spolupracovať na strategických partnerstvách so spoločnosťami Dell, HP, IBM, Microsoft, Red Hat a Zend. Táto akvizícia naviac posilní postavenie spoločnosti Sun Microsystems ako lídra v poskytovaní open source softvéru.

"Ako vývojárska spoločnosť vyvíjajúca open source aplikácie a služby na technológiách Sun a MySQL," hovorí Joshua Rand, CEO, Sapotek, Inc. "Sme si istý, že akvizícia MySQL umožní spoločnosti Sun poskytovať hardvér, softvér a služby ako jednu integrovanú platformu, čo nám v konečnom dôsledku umožní znižovať náklady."

Do dnešného dňa bolo distribuovaných už viac ako 100 miliónov kópií databázy MySQL. Od ohlásenia akvizície MySQL spoločnosťou Sun vzrástol počet stiahnutí z 50 000 na 60 000 za deň. Veľké rozšírenie databázy MySQL v Web 2.0 aplikáciách, SaaS aplikáciách, v telekomunikačnom a IT priemysle ju robí významným produktom v portfóliu spoločnosti Sun.

Neprehliadnite: