Spoločnosti Sun Microsystems a VMware ohlasujú OEM dohodu o distribúcii produktov VMware Virtualization

Tlačový servis  /  04. 03. 2008, 10:48

Sun Microsystems a VMware Inc. dnes ohlásili OEM dohodu o distribúcii produktov VMware. Od dnešného dňa bude spoločnosť Sun predávať produkty VMware Infrastructure na svojich hardvérových systémoch vrátane ich plnej podpory.

"Čo sa týka inovácií v dizajne, výkone a škálovateľnosti x86 serverov je spoločnosť Sun lídrom na trhu," hovorí John Fowler, výkonný viceprezident spoločnosti Sun Microsystems. "Dnešným ohlásením rozširujeme svoje virtualizačné portfólio a dávame zákazníkom požadujúcim VMware vynikajúcu hardvérovú platformu, ktorá im umožní maximalizovať využiteľnosť ich IT investícií."

"Výhody spojené so znižovaním prevádzkových a investičných výdavkov, vyššia bezpečnosť a ekologickosť dátových centier vytvárajú vysoký dopyt po virtualizačnom softvéri VMware bežiacom na x86 serveroch a úložných zariadeniach spoločnosti Sun," hovorí Diane Greene, CEO spoločnosti VMware. "Tento míľnik v našej spolupráci so spoločnosťou Sun umožní zákazníkom používať kombináciu pokročilých technológií s vysokou obchodnou hodnotou."

Vybrané x86 servery spoločnosti Sun, ktoré sú dostupné v rámci 60 dňového programu „Try-and-Buy“ na bezplatné skúšanie budú obsahovať aj 60 dňovú bezplatnú licenciu na VMware Infrastructure. Viac informácií o programe „Try-and-Buy“ a aktuálnu ponuku systémov je možné nájsť na:

Spoločnosť Sun taktiež ponúka kompletné virtualizačné portfólio, ktoré zahŕňa nástroje pre správu a virtualizáciu operačných systémov, serverov, úložných zariadení a desktopov. Bližšie informácie je možné nájsť na internetovej adrese: http://www.sun.com/virtualization.

Neprehliadnite: