Spoločnosť Samsung uvádza na výstave CeBIT model G400

Tlačový servis  /  04. 03. 2008, 10:46

Spoločnosť Samsung Electronics Co. Ltd., popredný dodávateľ mobilných telefónov a telekomunikačnej techniky, dnes na podujatí CeBIT v nemeckom Hannoveri oznámila uvedenie nového „vyklápacieho“ modelu s dvoma displejmi - Samsung G400.

Samsung G400 prevzal vzhľad a štýl vlajkovej lode Samsung Soul a vyznačuje sa unikátnym špičkovým zovňajškom a výnimočným grafickým rozhraním. Spoločnosť Samsung predstavila „vyklápaciu“ verziu mobilného telefónu Soul, čím potvrdila svoje prvenstvo vo výrobe vyklápacích ako aj výsuvných modeloch. Model Samsung G400 má luxusný, vysokolesklý kovový povrch s textúrou brúseného hliníka.

 

Rovnako ako model Soul, aj Samsung G400 ponúka novú verziu grafického rozhrania (GUI), ktorá užívateľom ponúka tri rôzne možnosti. Vďaka možnosti zmeny vzhľadu GUI môžu užívatelia meniť štýl podľa vlastnej chuti. Vzhľad je možné prispôsobiť zmenou rôznych prvkov ako sú obrázky na pozadí, písmo a farby.

 

Okrem vnútorného TFT LCD displeja s uhlopriečkou 2,22 palca je Samsung G400 vybavený aj plne dotykovým vonkajším displejom s uhlopriečkou 2,22”. Pomocou vonkajšieho, plne dotykového displeja môžu užívatelia ovládať multimediálne funkcie telefónu bez potreby jeho otvorenia. Dotyk na displeji potvrdzuje jemné vibrovanie pod miestom dotyku. Plne dotykový vonkajší displej zabezpečuje bezproblémové ovládanie multimediálnych funkcií ako je FM rádio, prehrávanie hudby, fotografovanie a prezeranie fotoalbumu. Na bežné telefonické operácie sa používa vnútorný displej. Keď je telefón v pohotovostnom režime, užívatelia majú možnosť zvoliť si režim zobrazenia vonkajšieho displeja. Môže to byť vlastný obrázok, digitálne hodiny, ručičkové hodiny alebo režimy kalendára. Okrem toho sa na vonkajšom displeji zobrazujú notifikácie o prijatých SMS/MMS správach ako aj nastavenie budíka alebo pripomienok.

 

Samsung G400 je vybavený najnovšou zobrazovacou technológiou a digitálnym fotoaparátom s rozlíšením 5 megapixelov. K dispozícii je množstvo najnovších digitálnych technológií ako je automatické rozpoznávanie tvárí, stabilizácia obrazu a tiež Wide Dynamic Range (WDR – široký dynamický rozsah). Užívatelia si tiež môžu vychutnať rýchly prístup k sieti Internet, a to vďaka technológii High Speed Downlink Packet Access (HSDPA) s rýchlosťou až 7,2 Mb/s. Pomocou telefónu je možné zdieľať vytvorené fotografie alebo video záznamy. S prídavnou kamerou môžu užívatelia v sieťach HSDPA plne využívať aj video hovory. Model Samsung G400 bude v európskych krajinách dostupný od júna.

 

Zistite viac o mobilných technológiách a telefónoch Samsung na podujatí CeBIT v hale 36, stánok D60. Ďalšie informácie o nových produktoch Samsung uvedených na CeBITe je možné nájsť na adrese www.samsung.com/cebit.

Neprehliadnite: