Panasonic predstavil vodotesnú outdoorovú SD videokameru Panasonic SDR-SW20

Tlačový servis  /  13. 02. 2008, 18:15

Panasonic uvádza na slovenský trh vysoko odolnú kompaktnú videokameru SDR-SW20, s ktorou môžete natáčať, kdekoľvek si spomeniete. Nový model je vodotesný, takže s ním môžete natočiť videozáznam ako v bazéne, tak aj pod morskou hladinou v hĺbke až jeden a pol metra, rovnako aj v daždi a na snehu.

Bez obáv si ju môžete zobrať na piesočnatú pláž, alebo na stavbu nového domu, pretože je odolná aj voči vniknutiu prachových častíc, ktoré by ju mohli poškodiť zvnútra. Malé, do ruky ideálne kompaktné telo navyše odolá i pádu z výšky viac ako jeden meter. Šikovná kamera je teda určená predovšetkým ľuďom s aktívnym životným štýlom. Adrenalínová zábava, dovolenka, momentky z osláv, rovnako ako každý všedný deň môžu byť zaznamenané hneď, ako vytiahnete SDR-SW20 z vrecka. Nahrávať začne takmer okamžite, už šesť desatín sekundy od otvorenia širokouhlého náhľadového displeja. Kapacita pamäťových kariet (SD alebo SDHC) vydrží rozhodne dlhšie, než budete ochotní natáčať. Všetky spomínané funkcie v kombinácii s priaznivou cenou pohybujúcou sa okolo 15.000 Sk, robia z tohto modelu dokonalého spoločníka do každej situácie i do každého počasia.

 

Videokamera je vybavená objektívom Panasonic s 10x optickým zoomom, elektronickou stabilizáciou obrazu a ukladá videozáznam v DVD kvalite vo formáte MPEG2 na pamäťovú kartu formátu SD alebo SDHC. Na novú 32 GB kartu SDHC môžete nahrať viac ako 26 hodín videa v režime LP. Samozrejmosťou je kompletná lokalizácia menu kamery do češtiny.

 

Na rozdiel od videokamier ostatných formátov (MiniDV, HDD, DVD) nemá nová SD videokamera žiadne mechanické časti, ktoré sú najviac náchylné na poškodenie. Model SW20 je odolný voči pádu z výšky viac ako jeden meter, takže sa nič nestane ani keď kameramanovi nechcene vykĺzne z ruky.

 

Veľmi jednoduché je spracovanie videa z kamery a uloženie napr. na bežné DVD disky.

  • Stačí zasunúť SD kartu do DVD rekordéru DIGA a záznam, ktorý počas krátkej chvíle prepíše na pevný disk potom zostrihať a uložiť ako bežný film.

  • V teréne stačí pripojiť SW20 cez USB kábel k prenosnej vypaľovačke VW-BN1 (je možné dokúpiť) a stiskom jediného tlačidla prekopírujete video sekvencie z pamäťovej karty (SDHC alebo SD) na DVD disk (DVD-RAM/-RW/-R/-R DL).

  • Tí, ktorí chcú pri práci s kamerou využívať počítač majú k dispozícii v základnom vybavení strihový software.

 

 

Pamäťové karty SD umožňujú pohodlné zdieľanie súborov nielen medzi videokamerou, DVD rekordérom a osobným počítačom, ale tiež v celej rade iných výrobkov spotrebnej elektroniky, napríklad okamžité prehrávanie cez SD slot na  plazmových televízoroch VIERA a v ďalších prístrojoch, ktoré pracujú s týmto dnes už univerzálnym pamäťovým médiom bez použitia akéhokoľvek kábla.

 

SD videokamera SW20 natáča v širokouhlom formáte 16:9 a je vybavená širokouhlým displejom s uhlopriečkou 2,7 palca (6,9 cm). Pre reprodukciu na televízoroch so štandardným pomerom strán je samozrejme možné zvoliť aj režim 4:3.

 

Úplne nový tvar zaručuje veľmi pohodlné používanie kamery aj pri jej miniatúrnych rozmeroch. Tlačidlo Sub Rec je umiestnené na čelnej strane kamery a v kombinácii s ostatnými ovládacími prvkami umožňuje ovládať SDR-SW20 jednou rukou i v rôznych krkolomných polohách. Na displeji sa pri nahrávaní zobrazujú ikony pre voľbu jednotlivých funkcií, čo umožňuje jednoducho zmeniť nastavenie kamery, bez toho, aby bolo nutné prerušiť záznam.

 

Panasonic SDR-SW20 sa na slovenskom trhu objaví v polovici marca.

Neprehliadnite: