Microsoft prejavil záujem o Yahoo – Yahoo ponuku odmietol!

Ivan Čapkovič  /  11. 02. 2008, 21:06

Hneď po tom, ako Yahoo oznámilo prepustenie 1000 svojich zamestnancov, spoločnosť Microsoft vydala oficiálnu tlačovú správu! Microsoft ponúkol za prevzatie Yahoo 44,6 miliardy amerických dolárov (viac než 1 bilión korún) – Yahoo túto ponuku odmietol!

Profit spoločnosti Yahoo klesol o neuveriteľných 23% a bola nútená prepustiť 1000 svojich zamestnancov. Microsoft chcel túto situáciu využiť a preto ponúkol jej odkúpenie! Microsoft týmto ťahom iba potvrdil svoju taktiku, stať sa silným hráčom aj na poli internetu.

Google k tejto situácii podal iba krátke oficiálne vyhlásenie uverejnené na The Official Google Blog. Viceprezident Googlu David Drummond v ňom uvažuje nad dôsledkami spojenia týchto spoločností. Obáva sa, či zlúčenie takýchto gigantov nebude viesť k neférovým praktikám voči konkurencii.

Agentúra Reuters uviedla, že Yahoo uvažuje nad obnovením rokovania so spoločnosťou Google o možnej aliancii firiem! Denník Wall Street Journal v nedeľu na webových stránkach informoval o údajnom telefonáte majiteľa Google, Erica Schmidta, s CEO Yahoo Jerrym Yangom. Schmidt mal údajne Yangovi ponúknuť akúkoľvek pomoc, ktorá by pomohla prekaziť plány Microsoftu.

Portál Market Watch.com dnes publikoval správu, v ktorej Yahoo uvádza oficiálne odmietnutie ponuky Microsoftu na svoje odkúpenie. Podľa Yahoo je ponúknutá suma (44,6 miliardy USD) podhodnotená. Objavili sa však i neoverené hlasy z prostredia Yahoo, že potenciálne by spoločnosť mohla uvažovať o svojom odpredaji pri vyššej ponuke!

Neprehliadnite: