Pracovná doba 10 minút denne – PTC

Ivan Čapkovič  /  13. 02. 2008, 00:00

Máte možnosť mať pre seba počítač každý deň na pár minút ? Chceli by ste si privyrobiť nejaké peniaze bez väčšej námahy ? Áno? Tak práve pre Vás je určený tento článok! Po jeho prečítaní sa dozviete, ako sa dá privyrobiť na internete takmer bez práce!

Každému z nás sa vždy zídu nejaké peniaze navyše. Určite aj Vám! No chodiť popri práci či škole ešte aj na brigádu sa nechce nikomu. Skúste využiť potenciál Vášho počítača naplno!


V tomto článku sa Vám pokúsim odhaliť tajomstvo malého zárobku na internete, so zameraním na PTC spoločnosti. Tí z Vás, čo čítali môj úvodný článok o zarábaní už tušia, o čom bude reč. Naučím Vás, ako si zarobiť (dokonca aj) slušné peniaze bez väčšej námahy a dokonca bez nutnosti opustiť Váš vlastný dom.

 

 

Od pekných slov k praxi!

 

Pokúsim sa Vám čo najzrozumiteľnejšie vysvetliť, čo to vlastne PTC spoločnosti sú a ako fungujú. PTC je skratka z anglického Paid To Click, teda voľne preložené platený za klikanie. Na slovenskom a českom internete ich môžete taktiež nájsť pod označením klikačky, poprípade emailovky. Ľudia v styku s PTC programami sa delia na 3 skupiny. A to na užívateľov, inzerentov a samotných majiteľov alebo administrátorov. Užívateľ sa anglicky nazýva member, poprípade affiliate. Jeho úloha je jednoduchá. Robí jednoduchú prácu, ak sa to dá prácou nazvať, za ktorú je odmeňovaný. Táto práca je sledovanie webových stránok, ktorých majitelia si u danej PTC spoločnosti zakúpili reklamu.

 

 

Malý príklad na pochopenie!

 

Človek si vyberie vhodnú PTC spoločnosť a navštívi jej stránky. Mal by si dôkladne prečítať jej pravidlá a ustanovenia, aby napríklad pri výplate nezostal niečím nemilo prekvapený! Väčšina nových PTC spoločností má však podmienky stále rovnaké, či len s malými obmenami. Ďalším krokom je registrácia a vytvorenie vlastného účtu. Vlastný účet je vždy bezplatný, niekedy dokonca majitelia týchto spoločností ponúkajú istý SignUp bonus (teda vstupný bonus). Po úspešnom vytvorení účtu sa môže užívateľ na stránkach prihlásiť. Vo svojom účte nájde informácie o stave svojho konta. Môže upraviť údaje, ktoré zadal pri registrácii a hlavne môže začať zarábať. Všetko je veľmi jednoduché a človek to zväčša pochopí okamžite. Jednoduché je aj samotné zarábanie, či lepšie povedané sledovanie reklamy. Väčšinou to nájdete pod označením Surf ads, poprípade View ads. Na stráne sa nachádza určitý počet odkazov. Vždy toľko, koľko webových stránok má zaplatenú inzerciu. Vašou úlohou je všetky navštíviť. Samozrejme sa nič nestane, ak nenavštívite všetky, ale za každú navštívenú dostanete peniaze! Tieto stránky musíte mať zapnuté a „sledovať" ich vždy určitý čas. Zvyčajne to býva 30 sekúnd. Slovo sledovať som dal do úvodzoviek preto, lebo Vás majitelia nemôžu nijak prinútiť, aby ste aktívne sledovali túto stránku. Môžete ju otvoriť, spustí sa 30 sekundové odpočítavanie a Vy si môžete ísť zahrať nejakú on-line hru, alebo dočítať svoj článok na Inete ;)

Všetky takto nazbierané peniaze sa Vám pripočítavajú na účet. Až dosiahnete hodnotu výplatného minima, môžete požiadať o platbu. Výplatné minimum býva rôzne, rovnako ako cena za jedno zobrazenie reklamy. V priemere však býva výplatné minimum stanovené na hodnote 10$ (amerických dolárov) a jeden klik na hodnote 0,01$ (jeden americký cent). Býva to však rôzne. Výplatu môžete čakať na svojej internetovej peňaženke. Lídrom na poli PTC systémoch bola ešte donedávna elektronická peňaženka PayPal . Tá však začala zmrazovať účty všetkým, čo mali niečo spoločné s PTC. Preto dnes väčšina PTC spoločností prechádza k elektronickej peňaženke AlertPay.com. O elektronických peňaženkách, ich fungovaní, výhodách a nevýhodách sa pripravuje samostatný článok!

 

 

1 cent ? Nieje to málo ?

 

Určite Vás táto suma zarazila. Jeden cent za sledovanie 30 sekundovej reklamy ? Popravde, je to málo. No však toto nieje jediný spôsob ako sa na PTC programoch zarába! Dá sa povedať, že najhlavnejšou častou zárobku sú tzv. referralovia (z anglického referrals). Vo svojom účte nájdete vždy referral link. Je to Váš špeciálny odkaz, cez ktorý môžete „verbovať" ďalších členov. Tento odkaz si môžete dať na svoje stránky, na fóra alebo ho môžete poslať priateľom. Ak sa cez neho niekto zaregistruje, bude to automaticky Váš referral. A práve v nich je sila a krása PTC systému. Vy dostanete vždy určité percento z toho čo získa Váš referral. Toto percento býva taktiež rozličné, väčšinou však na hodnote 100 percent!

 

 

Na malom príklade sa všetko chápe lepšie!

 

Denne je u jednej PTC spoločnosti napríklad 20 reklám. Vy ich budete pravidelne a poctivo sledovať. Každý deň teda zarobíte 20 centov (asi 5 Slovenských korún). Ak máte pod sebou 1 referrala, budete dostávať 100 percent z toho, čo si zarobí! Teda denne ďalších 20 centov. Avšak ak ich máte povedzme 10 a všetci aktívne pracujú, denne budete k svojim 20 centom dostávať ďalšie 2 doláre. Denne teda zarobíte 2 doláre a 20 centov. Za týždeň 15 dolárov a 40 centov. Mesačne asi 66 dolárov! Teda niečo okolo 1500Sk! A to pri počte 10 referralov a iba u jednej spoločnosti. Zoberte si koľko by ste zarábali, keby ste boli u 20 spoločností a všade mali tak 50 referralov... .

Samozrejme takto to funguje matematicky, určite dobre viete, že v skutočnom živote sa nič nespráva tak, ako chceme! Môže sa stať, že to Vašich referralov omrzí a prestanú „na Vás robiť". No stať sa môže aj to, že sa PTC spoločnosť dostane do problémov a prestane vyplácať. S týmto treba počítať a dať si dobrý pozor už pri vyberaní spoločnosti!

 

 

Ako vybrať správu spoločnosť?

 

Možno si poviete, že správny výber nieje dôležitý. Veď keď je účet bezplatný, nemôžete nič stratiť. To však nieje pravda! Stratíte svoj čas, poprípade financie, ktoré ste investovali do zisku referralov! Treba vedieť vybrať správnu spoločnosť, toto však nie je tak ľahké! Niektoré spoločnosti vznikajú s jediným plánom a to okradnúť svojich užívateľov. Od takýchto spoločností zväčša neuvidíte ani cent. Nazývajú sa SCAMy.

Najlepšia možnosť ako sa im vyhnúť, je navštíviť špecializované fóra o zárobku, kde si užívatelia píšu o každom detaile. Zistíte, či daná spoločnosť vypláca, či sa do nej oplatí vstúpiť a podobne. Môžem Vám doporučiť najväčšie česko-slovenské fórum o zarábaní - CZEmoney.com .

 

Pár skúseností na záver!

 

PTC spoločnosti berte ako zábavku. Dá sa na tom síce zarobiť, ale chcelo by to investície a mnoho času, ktorý je rozumnejšie použiť na niečo iné! Tým nechcem povedať, že sa to neoplatí skúsiť. Všetky skúsenosti sú do života dobré! Aj ja som si tým prešiel, niečo som zarobil a pokračoval som ďalej, tak ako mnohí iný.

Držím palce pri výbere správnej spoločnosti!
 

Upravené 17. 2. 2008: 

Dostal som mnoho e-mailov, kde sa ma ľudia pýtajú, či sa dá na PTC spoločnostiach naozaj niečo zarobiť. Ako som už písal hore, ak nemáte referralov (ľudí pod sebou) moc toho nezarobíte, ale ak ich máte, Vaše zárobky môžu byť zaujímavé!   

Ako príklad ukážem spoločnosť bux.to. Toto sú Proof of Payments (teda dôkazy o platbách) - môžete si pozrieť aké výplaty dostávajú niektorí ich členovia:

 1

2

 

Všetky môžete nájsť na tejto adrese. Alebo si pozrite ich fórum. Ako príklad jeden príspevok od ich užívateľa s názvom "483$ za 6 dní".

 

 

Neprehliadnite: