Plnohodnotný Youtube v mobile

Michal Kyžňanský  /  25. 01. 2008, 00:00

Youtube rozširuje svoje mobilné služby a sprístupňuje užívateľom mobilných telefónov kompletnú galériu s miliónmi videoklipov.

Youtube bol dostupný na mobilných telefónoch od roku 2006, ale vo veľmi oklieštenej podobe. Pozrieť ste si mohli len zopár tisíc videoklipov z mnohomiliónovej galérie. To je však už minulosťou, pretože pri navštívení adresy http://m.youtube.com si môžete vychutnať všetky služby portálu Youtube, na ktoré ste zvyknutí z používania na počítači, vo vašom mobilom telefóne. Jedinou podmienkou je, aby váš mobilný telefón podporoval prezeranie streamovaného videa a využíval pripojenie cez 3G sieť.

Portál vás pri návšteve ihneď upozorní, že prezeranie videa je vysoko náročné na prenos dát, čo by malo zabrániť nechceným premršteným účtom za prenesené dáta pri dátovo obmedzených programoch. Druhou možnosťou, ako ešte pohodlnejšie pristupovať k video galérii Youtube je beta aplikácia, ktorá zatiaľ podporuje len niekoľko telefónov (Nokia N73, N95, E65, 6110, 6120 a SonyEricsson k800, w880). Stiahnuť si ju možno priamo do mobilného telefónu zadaním adresy m.youtube.com/app .

Zdroj: news.yahoo.com



Neprehliadnite: