Ministerstvo spravodlivosti zhodnotilo projekty uplynulého roku

Jana Kopernická  /  01. 01. 2008, 23:09

Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky spustilo v roku 2007 niekoľko projektov súvisiacich s elektronickými službami. Občania majú možnosť získať prostredníctvom internetu viac informácií a zároveň vybaviť viacero vecí.

V auguste 2007 sa objavila možnosť využitia služieb obchodného registra prostredníctvom internetu. O výpisy, kópie listín, či potvrdenia o neexistencii listiny už môžete požiadať aj online. Po zaplatení poplatku vám bude dokument doučený elektronickou alebo klasickou poštou.

Stránka ministerstva okrem iného poskytuje všeobecné aj odborné informácie, štatistické údaje, či zoznam pojednávaní. Na internete nájdete i Obchodný vestník od roku 2004, Justičnú revue od roku 2000, či výberové a pripomienkové konania. Jednotný automatizovaný systém právnych informácií (JASPI) ponúka elektronické verzie právnych predpisov, informácie o súdoch, súdne rozhodnutia, zoznam znalcov, prekladateľov a tlmočníkov a judikatúru.

V uplynulom roku odštartovali i projekty súvisiace s elektronickou kontrolou prípadov na súde. Vedenie súdu má možnosť kontrolovať stav spisov na súde pomocou aplikácie Podateľňa - registre. Ďalším úspešne zrealizovaným je projekt Sudca - manažér.

Zdroj: MS SR

Jana Kopernická
http://kopernicka.ulet.sk

Neprehliadnite: