HEJ.sk: Slováci minú prostredníctvom internetu na vianočné nákupy 600 mil.Sk

Tlačový servis  /  14. 12. 2007, 22:52

HEJ.sk, najväčší internetový obchod na Slovensku predpokladá, že slovenskí spotrebitelia minú počas mesiacov november a december 2007 na vianočné nákupy prostredníctvom internetu okolo 600 mil. Sk. Celkové tržby za rok 2007 by mali dosiahnuť až 2 miliardy Sk. Predvianočný obrat HEJ.sk by mal prekročiť sumu 110 mil.Sk, čo predstavuje nárast tržieb o viac ako 220% oproti bežnému obdobiu.

Vianočné nákupy cez internet začali tento rok už začiatkom novembra a najväčší nápor zažívajú práve v tomto období. Nárast objednávok počas predvianočných nákupov dosahuje v internetovom obchode HEJ.sk až 250%. Kým počas roka je to zhruba 200 - 250 objednávok denne, s termínom približujúcim sa k Vianociam sa toto číslo zvyšuje na 500-600 denne. Podľa vyjadrenia Tomáša Richtera, konateľa HEJ.sk, by malo toto číslo vzrásť v najsilnejších predajných dňoch až 3-násobne.

 

Čo sa týka typu komodít, Slováci na tohtoročné Vianoce nakupujú cez internet najmä elektroniku. Záujem je o LCD televízory, DVD prehrávače či GPS navigácie. Výrazne však vzrástol aj predaj notebookov, drobného elektra – napr. vysávačov, ale aj parfumov a hodiniek. Práve prenosné počítače sa stávajú jedným z najpredávanejších artiklov pred koncom roka. Hitom minulých Vianoc boli digitálne fotoaparáty, pričom aj tento rok je to jedna z najobjednávanejších položiek. Priemerná objednávka v minulom roku bola v hodnote cca 7.000 Sk. Na porovnanie priemerná cena tohtoročnej objednávky na HEJ.sk je zatiaľ 5.500 Sk, čo je dané najmä tým, že ceny elektroniky v tomto roku výrazne klesli.

 

Predvianočné nákupy sa už aj na Slovensku nesú v znamení nákupu na splátky. Z roka na rok sa zvyšuje ich dopyt a tento trend zaznamenal aj internetový obchod HEJ.sk. Zákazníkom preto aktuálne ponúka viacero akciových úverov na kúpu tovaru na splátky.

 

HEJ.sk pred Vianocami vyexpeduje viac ako 15 tisíc zásielok, to znamená, že zo skladu odchádza každé 2 minúty jedna zásielka. Ďalšie si ešte prídu vyzdvihnúť zákazníci priamo na predajňu. Webové stránky HEJ.sk navštívi denne 20 tisíc unikátnych návštevníkov, ktorí si prezrú 220 tisíc stránok (3 stránky za sekundu po celý deň).

Neprehliadnite: