CeBIT 2008 pomaly klope na dvere

Erik Gyepes  /  30. 11. 2007, 00:00

Svetovo najväčší veľtrh digitálneho priemyslu CeBIT bude v budúcom roku usporiadaný podľa novej koncepcie. „CeBIT má jasnú štruktúru, ostrý profil a výrazne viac obsahu“ povedal Hartwig Von Sass hovorca spoločnosti Deutsche Messe usporiadateľ veľtrhu CeBIT, v stredu 28.11.2007 vo Viedni.

 „CeBIT s novou tvárou bude ďalej budovať svoju pozíciu svetového vedúceho veľtrhu pre digitálny svet.“ Žiadne iné podujatie na svete neposkytuje tak obsiahly prehľad o najdôležitejších medzinárodných trendoch ITK branží. „Svet ITK sa stretáva v Hannoveri“, zdôraznil Hartwig Von Sass.


Nový CeBIT

CeBIT 2008 sa uskutoční od 4. do 9. marca 2008 a je označovaný aj ako „Nový CeBIT“ pretože tentokrát bude oveľa viac orientovaný na užívateľov ako kedykoľvek predtým. Prispeje k tomu najmä nové členenie výstavy do troch veľkých vystavovateľských oblastí: „Business Solutions“, „Public Sector Solutions“ a „Home & Mobile Solutions“.

 

Časť „Business Solutions“ tvorí najsilnejší pilier a je určený hlavne profesionálnemu užívateľovi, ktorý chce vylepšiť svoje obchodné procesy. Oblasť „Home & Mobile Solutions“ sú ITK produkty a riešenia, ktoré demonštrujú stále silnejší vstup digitálnych riešení do privátnej sféry a jeho narastajúcu mobilitu. V časti „Public Sector Solutions“ sú prezentované inteligentné IT riešenia pre rozsiahlu oblasť verejnej správy. Fundament pre tieto tri piliere tvorí oblasť „Technology & Infrastructure“. Tam nájde návštevník technologické základy informačnej a komunikačnej techniky.

CeBIT 2008 chce byť efektívny aj z pohľadu výberu termínu jeho uskutočnenia. Veľtrh sa poprvýkrát bude konať od utorka do nedele. Profitovať z toho budú predovšetkým vystavovatelia, pretože víkend už nebude uprostred podujatia. Pokým sú pracovné dni využívané na návštevu veľtrhu predovšetkým odbornými návštevníkmi z Nemecka a zo zahraničia, v sobotu očakávajú usporiadatelia návštevníkov z menších a stredných firiem. Súčasne využívajú víkend na návštevu veľtrhu privátny nadšenci pre IT. Hlavne nedeľa bude doplnená o špeciálne ponuky pre mladých ľudí – napríklad bezplatný vstup pre ženy, ktoré chcú vystavovatelia takýmto spôsobom prilákať k svetu IT, ktorý môže byť aj pre ne veľmi zaujímavý. Centrálnu úlohu pritom bude hrať téma Recruiting - nábor nových pracovných síl.



Green IT“ bude zohrávať megatému budúcoročného CeBITu.

Branža informačných technológií stojí v otázke ochrany klímy pred rozhodujúcimi smermi. Na veľtrhu bude po prvýkrát prezentovaná téma „Green IT Village“ a v rámci kongresového programu bude táto aj obsiahlo priblížená. Popritom bude počas výstavy zverejený aj „Green IT Guide“, ktorý ako prvý dáva vo forme vedeckej príručky odpovede na hlavné oblasti otázok IT branže v súvislosti s klímou a jej zmenami.


Zaujímavosti

  • otváranie CeBITu 2008 bude za účasti šéfa spoločnosti Microsoft – Steva Ballmera

  • partnerskou krajinou budúcoročného CeBITu bude Francúzsko, ktoré sa bude prezentovať v rekordnom rozsahu (tohto roku to bolo 106 firiem z Francúzska)

  • zo 485 000 návštevníkov v roku 2007 prišlo takmer 25% z viac ako 100 krajín sveta

  • Z 6153 vystavovateľov prišla viac ako polovica zo zahraničia

  • zo Slovenska sa očakáva účasť nasledovných firiem (s potvrdenou účasťou ku dňu konania tlačovej konferencie: Eset, spol. s.r.o.; Q Products, Sygic, s.r.o; 2J, s.r.o; TrioCom)

  • vstupenky na CeBIT platia súčasne ako cestovné lístky v MHD v oblasti mesta Hannover, ich cena je: €33 v predpredaji, €38 v pokladni. Cena permanentiek je v predpredaji €71 a v pokladni €81

Neprehliadnite: