Lenovo postaví v Poľsku svoju prvú európsku továreň

Tlačový servis  /  28. 11. 2007, 11:29

Spoločnosť Lenovo postaví novú továreň a centrum služieb v priemyselnej zóne v poľskom meste Legnica. Nové centrum bude slúžiť zákazníkom z regiónu Európy, Stredného východu a Afriky (EMEA). Okrem výroby a úpravy konfigurácií bude zabezpečovať aj distribúciu a logistiku rovnako ako služby s pridanou hodnotou.

Nová továreň v Poľsku, ktorá bude stáť v Dolnom Sliezsku, v priemyselnej zóne v Legnici, má rozlohu 30 tisíc metrov štvorcových a výrobu by mala spustiť v 3. štvrťroku 2008 s počiatočnou kapacitou až 5 miliónov počítačov ročne. Hodnota investície je odhadovaná na viac ako 20 miliónov dolárov (vyše 450 miliónov SKK). Čiastka zahŕňa náklady na vybudovanie areálu, zariadenie, platby, dane a ďalšie príspevky miestnej, regionálnej alebo národnej ekonomike. Akonáhle bude továreň v plnej prevádzke, zamestná okolo 1000 ľudí.


S novou továrňou v Poľsku – už piatou, ktorú Lenovo tento rok oznamuje – sa Lenovo rozširuje na 4 kontinenty a do 5 krajín. Spoločnosť Lenovo teraz nájdete napríklad aj v Šanghaji v Číne, Severnej Karolíne v USA, Baddi v Indii a v Monterrey v Mexiku.


Investíciami a uspokojením dopytu po produktoch Lenovo na kľúčových trhoch, ako je EMEA, zefektívni spoločnosť Lenovo svoje náklady, skráti dodávky produktov a ponúkne služby s pridanou hodnotou.  


„Naša nová továreň v Poľsku ukazuje worldsourcingovú‘ stratégiu spoločnosti Lenovo v akcii,” vysvetľuje Gerry Smith, SVP Global Supply Chain, Lenovo.  „Vo svete s jedným jediným časovým pásmom „teraz“, musí spoločnosť Lenovo hľadať nové materiály, podporovať inovácie, spájať manažérske a technické talenty, a koncentrovať logistiku, infraštruktúru a výrobu kdekoľvek, kde sú dobre dostupné – v tomto prípade v Poľsku. Nový areál privádza našu výrobu bližšie k našim európskym a africkým zákazníkom ako aj k zákazníkom zo Stredného východu, a to pomôže lepšie optimalizovať náš dodávateľský kanál, zvýši konkurencieschopnosť a obslúži našu stále rastúcu zákaznícku základňu v regióne EMEA.”  


„Zamestnať najschopnejšie miestne talenty a medzinárodný manažment, tzv. worldsourcing, to je naša stratégia pre vybudovanie najmodernejšieho areálu v regióne EMEA. Jeho cieľom bude ďalej zvyšovať spokojnosť našich klientov,” dopĺňa Milko van Duijl, prezident Lenovo EMEA a SVP Lenovo Group. „To, že sme si vybrali pre európsku továreň práve Poľsko a že do nej plánujeme implementovať naše najlepšie výrobné procesy, jasne dokazuje, že naša prítomnosť v Európe porastie a s tým aj náš podiel na trhu.”


„Investície v sektore informačných technológií sú pre nás prioritou. Na jednej strane sú spojené s implementáciou nových technológií a na strane druhej vytvárajú nové pracovné miesta pre mnoho výborných poľských špecialistov v tomto obore,“ hovorí Dr. Paweł Wojciechowski, prezident PAIiIZ, z poľskej investičnej agentúry.


Neprehliadnite: