Mozilla predstavila beta verziu preliadača Firefox 3.0.

Jana Kopernická  /  21. 11. 2007, 14:58

Mozilla predstavila beta verziu webového prehliadača Firefox 3.0. Nová generácia obľúbeného browsera je tak zasa o krok bližšie k užívateľom internetu.

„Alfa verziu" nového Firefoxu testovalo niekoľko mesiacov približne 75 000 vývojárov. Beta verzia browsera sa približuje k cieľu stať sa každodenným prehliadačom bežného užívateľa. Do spustenia oficiálnej verzie, ktorého sa dočkáme v roku 2008, sa predpokladá jeho otestovanie polmiliónom používateľov.

Firefox

Jednou z najväčších zmien je úprava spôsobu ukladania záložiek (bookmarks) a histórie vyhľadávania. Vychytávka zvaná „Places" uloží históriu do databázy, čo výrazne uľahčí vyhľadávanie medzi navštívenými stránkami. Prehliadač bude navyše schopný podľa zadaného kľúčového slova nachádzajúceho sa v titulku stránky zistiť, aký web chcete opätovne navštíviť. (Ak napríklad na miesto určené na adresu stránky napíšete „internetový denník", presmeruje vás na inet.sk)

Zvýši sa i kvalita ochrany užívateľovho počítača. Vďaka spolupráci s databázou Google vás pred vstupom na nebezpečnú stránku prehliadač upozorní na možné nebezpečenstvo. Bezpečnejší je i download manager, ktorý bude ešte precíznejšie bdieť nad sťahovanými súbormi.

Zdroje a súvisiace odkazy:
PC World
Beta verzia Firefoxu 3.0

Jana Kopernická
http://kopernicka.ulet.sk

Neprehliadnite: