SAS FÓRUM 2007

Tlačový servis  /  29. 10. 2007, 14:17

23. októbra 2007 sa v hoteli Radisson SAS Carlton Bratislava konal už 11. ročník výročnej konferencie SAS Fórum. Za účasti hlavných partnerov Asseco Slovakia, Deloitte, Fabrika a partnera KPMG sa uskutočnila konferencia, ktorú navštívilo rekordných 300 účastníkov.

Väčšina účastníkov boli zákazníci SAS-u, nielen zo Slovenska, ale početná skupina prišla aj z Českej republiky a našli sa aj zástupcovia zo susedného Rakúska a Maďarska. Celkový počet doplnili obchodní partneri a predstavitelia z ďalších spoločností hľadajúci inšpiráciu a riešenia pre svoje obchodné agendy.

Cieľom konferencie bolo prezentovať praktické skúsenosti spoločností
s využívaním technológií a riešení SAS, pričom jednotlivé prezentácie boli zaradené do tematických blokov – Customer Intelligence, Risk Intelligence
a Corporate Performance Intelligence. V nich rezonovali témy ako napríklad riadenie kampaní vo finančnom sektore, detekcia podvodov v poisťovníctve a Business Intelligence Competency Centre.

„Kľúčovým trendom, ktorý dnes objavujú mnohí analytici a stratégovia, no pre SAS a jeho klientov nie je vôbec nový, je analytika ako konkurenčná výhoda,“ hovorí Ľuboslava Uramová, Commercial Director SAS SR. Úvod konferencie preto patril viceprezidentovi SAS, Allanovi Russellovi, ktorý vystúpil s prezentáciou „Bez analytiky niet budúcnosti“. Príspevky, ktoré nasledovali potom, sa tejto témy tiež veľmi výrazne dotýkali.

Na konferencii sa predstavili svojimi príspevkami nielen predstavitelia slovenských zákazníkov –VÚB, a.s., OTP Banka, a.s., ale aj predstavitelia zahraničných spoločností, ako napr. GE Money Bank a PPF z Českej republiky, AXA z Portugalska, CSI Piemonte z Talianska, Allianz z Rakúska a mnohí ďalší.

„Trh a technológie sa vyvíjajú veľkou rýchlosťou a aj nástroje Business Intelligence sa musia tomuto vývoju prispôsobiť a prichádzať s novými inováciami a so zvyšovaním výkonnosti. Tešíme sa preto, že na SAS Fóre sa mohli v tomto smere naši účastníci dozvedieť mnoho inšpiratívnych informácií a skúseností z praxe,“ hovorí Jana Žižková, Country Manager SAS-u pre Českú a Slovenskú republiku. „Sme tiež veľmi radi, že sa nám podarilo uskutočniť najväčšiu Business Intelligence konferenciu v našich krajinách, ktorá pomôže vo formovaní a smerovaní BI v Čechách i na Slovensku.“

Neprehliadnite: