SanDisk – Hybridný USB kľúč s pripojením na TV a online obchod Fanfare

Michal Kyžňanský  /  23. 10. 2007, 00:00

Inovatívny výrobca všetkého, čo súvisí s FLASH pamäťami prináša na trh novinku, ktorou je PC-to-TV prehrávač. Okrem neho spúšťa aj on-line obchod s videom s názvom Fanfare.

Prehrávač PC-to-TV je vskutku brilantný nápad. Ide o výrobok pripomínajúci klasický USB kľúč. Človek by si nič podozrivé nevšimol, veď skutočne aj obsahuje USB konektor, ale pri dôkladnejšom skúmaní sa objaví A/V konektor, ktorý na MP3 prehrávači alebo USB kľúči nemá čo hľadať. PC-to-TV je v skutočnosti USB kľúč s konektorom na priame pripojenie k televízii.

Ide vlastne o akýsi rýchly a jednoduchý spôsob, ako si o pár sekúnd pozrieť svoje najobľúbenejšie videá v populárnych formátoch DivX, Xvid alebo MPEG-4 na obrazovke svojho televízora. Používateľ pripojí TakeTV k počítaču cez USB port a nahrá vybrané videá. Potom už len stačí prísť do obývačky a pripojiť TakeTV k TV. Tam ho čaká jednoduché menu s výberom obsahu, ktorý na TakeTV nahral. A ešte jedna maličkosť – TakeTV obsahuje aj vlastné maličké diaľkové ovládanie. Sansa TakeTV podporuje operačné systémy Windows Vista, Mac a aj Linux. Je zatiaľ dostupný v dvoch verziách – 4 GB 100 za USD (2341 SK) a 8 GB za 150 USD (3512 SK).

Aby spoločnosť SanDisk dostatočne podporila svoje produkty vrátane toho nového spustila on-line obchod s videom nazvaný <a href=http://www.fanfare.com/>Fanfare</a>. Nájdete tu platené aj voľne stiahnuteľné videá, pričom cena za platený obsah (TV relácie) je cca 1,99 USD za epizódu. Server je vo fáze beta a obsah sa bude postupne rozširovať.



Zdroj:

informationweek.com

Neprehliadnite: