Spoločnosť Sun Microsystems dnes predstavila novú radu serverov osadených procesormi UltraSPARC T2

Tlačový servis  /  14. 10. 2007, 13:33

Spoločnosť Sun Microsystems dnes predstavila novú serverovú radu postavenú na nových procesoroch UltraSPARC T2, ktoré prinášajú rozšírené možnosti virtualizácie, vyššiu vyťažiteľnosť systému a vynikajúcu energetickú efektívnosť.

Servery Sun Enterprise T5120/T5220 a blade server Sun Blade (TM) T6320 prinášajú výkon 64 samostatných systémov v jednom systéme. Pri použití operačného systému Solaris s integrovanými virtualizačnými technológiami, sú nové servery spoločnosti Sun flexibilným a cenovo efektívnym riešením pre každého.

Dobrý systémový dizajn je o skúsenostiach a schopnosti riešiť technologické problémy efektívne nie len v rámci serverovej línie, ale v rámci celých serverových platforiem,” hovorí John Fowler, viceprezident spoločnosti Sun Microsystems. “To čo dnes vidíte je výsledkom snaženia spoločnosti Sun o unifikovanú architektúru pre SPARC a x64 servery.”

Pri dizajne nových x64 a SPARC systémov vychádza spoločnosť Sun z unifikovanej architektúry vytvorenej Andym Bechtolsheimom, ktorá zabezpečuje najvyššiu dostupnosť systémov. Architektúra disponuje jednoducho dostupnými a za chodu vymeniteľnými komponentmi, čo výrazne skracuje dobu opravy. Nové systémy doplňajú servery Sun Fire X4450 a X4150, osadené štvorjadrovými procesormi Intel Xeon, ktoré už boli uvedené na trh.



Servery Sun SPARC Enterprise T5120/T5220 sú prvými servermi používajúcimi procesor UltraSPARC T2 a prinášajú vysoký výkon a energetickú efektívnosť. V kombinácii s operačným systémom Solaris sú určené pre zákazníkov vyžadujúcich vysoký výkon, vysokú výpočtovú hustotu a škálovateľnosť pri súčasnom znižovaní nákladov na spotrebu elektrickej energie. Sú primárne určené pre webové aplikácie a výpočtové úlohy. Integrované virtualizačné technológie Solaris Containers a Logical Domains (LDoms) umožňujú administrátorom jednoducho maximalizovať využiteľnosť systémov a znižovať náklady pri zavádzaní nových služieb.

Blade server Sun Blade T6320 prináša rozšírené virtualizačné a konsolidačné funkcie pre dátové centrá a je funkčne porovnateľný so systémami Sun SPARC Enterprise T5120/T5220. Blade server je osaditeľný do modulárneho systému Sun Blade 6000 a výkonnostne prekonáva porovnateľné blade servery o viac ako 40%, pričom spotrebúva o 30% menej elektrickej energie.

Spoločnosť Sun dnes predstavila aj nástroj pre monitoring a menežment SPARC a X64 systémov pracujúcich s operačnými systémami Linux a Solaris - Sun Management Center 4.0. Nástroj pomáha zabezpečovať dostupnosť spravovaných systémov, optimalizuje výkon, škálovateľnosť a taktiež pomáha spravovať virtualizované prostredia Solaris kontajnerov.


Neprehliadnite: