Seriály na internete (3.)

Ivan Kvasnica  /  09. 10. 2007, 00:00

Máme tu (zatiaľ) posledný diel nášho seriálu o seriáloch. Presnejšie o ich weboch. Pozrieme sa na poslednú štvoricu úspešných diel. V tomto zozname prevažujú hlavne komédie.

FUTURAMA.SK: Vkročte do budúcnosti

(animovaný / komédia)

Ako sa píše na webe futurama.sk – ak tento seriál nepoznáte, je to Vaša chyba. Vedzte však, že pochádza od tvorcov Simpsonovcov. Iste už tušíte, že je to zárukou kvality. Či je kvalitný aj ich fanúšikovský web? Nuž, pozrime sa. Hneď sa dá všimnúť, že stránky sú rýdzo slovenské (dúfam, že som tým uspokojil mnohých čitateľov J). A slovenskí tvorcovia odviedli, ako inak, výbornú prácu. Dizajn je skutočne veľmi príjemný. O rozsiahlosti informácií hovorí už len základné menu. Je rozdelené do niekoľkých častí (O seriáli, Info, Media,...), pričom v každej nájdete množstvo podkategórií. Vyzdvihol by som hlavne časť Media.

BUFFY-ANGEL.ORG: Boj proti upírom

(akčný / fantasy)

Buffy nie je asi tak populárna, ako Futurama, no nájde si množstvo priaznivcov. A pre nich je určený web buffy-angel.org. Bohužiaľ, dizajn mne osobne kazí dojem. No ak ho prekúsnete, môžete čítať a čítať. Oproti predchádzajúcim stránkam síce toho nenájdete tak veľa, ale každý si tu príde na svoje. Plusom sú rôzne súťaže a sprievodca hudbou.

MYNAMEISEARL.CZ: To som ja, Earl

(komédia)

Seriál, ktorý začala vysielať TV JOJ, je asi pre mnohých ešte neznámy. Najlepšie ho však vystihuje práve odstavec zo stránok mynameisearl.cz: „...Taký ten buran, čo si kúpi krabičku cigariet, pár výherných losov, jedno pivo o desiatej ráno. Taký ten typ, u ktorého si radšej počkáte, než odíde, aby ste tam mohli vkročiť so svojou rodinou. No...tak to som ja – Earl.“

Tento počin je aj napriek svojej neznámosti vysoko hodnotený nielen fanúšikmi, ale aj odborníkmi. Earl si totiž napíše zoznam zlých vecí, ktoré kedy urobil a tie chce postupne odčiniť. Ale späť ku stránkam. Tie nie sú nijako obsiahle, ponúkajú len základné informácie. Fanúšikovia preto musia zabudnúť na rôzne interaktívne „vychytávky“ a množstvo zaujímavostí. Celkovo však web pôsobí príjemne a to aj dizajnovo.

HOUSE-MD.SERIAL4U.CZ: Diagnóza – fajn web

(komédia)

Kto by nepoznal Dr.Housa? Doktor so špecifickým humorom a ešte špecifickejším tímom lekárov. Spolu riešia tie najčudnejšie diagnózy. Z toho vzniká nevyčerpateľná studnica nápadov, ktoré stále a stále rozosmievajú divákov. Stránka house-md.serial4u.cz Vás síce nerozosmeje, no skôr poteší výborným a príjemným dizajnom. Informačná hodnota je síce menšia, než u „konkurencie“, no prináša to podstatné (ako u predchádzajúceho webu). Menu je preto striedme, avšak obsahuje ďalšie podkategórie.

Týmto sme skončili náš „filmový“ miniseriál. Seriálov a stránok o nich je však nepreberné množstvo, preto Vás prosím, aby ste svoje obľúbené písali buď na môj e-mail alebo do diskusie.


Neprehliadnite: