Podujatie, ktoré sa po prvý raz uskutočnilo na Slovensku, pod odbornou garanciou časopisu eFocus zorganizovali spoločnosti s najväčšími skúsenosťami s IT outsorcingom na Slovensku Hewlett-Packard Slovakia, s.r.o. a Soitron, a.s.

Tlačový servis  /  01. 10. 2007, 12:14

Spoločnosť Sun Microsystems dnes predstavila svoje prvé štvorjadrové X64 systémy. Servery Sun Fire X4450 a Sun Fire X4150, osadené procesormi Intel Xeon, ponúkajú vyšší výkon, vyššiu výpočtovú hustotu a lepšiu energetickú efektívnosť ako konkurenčné servery dostupné na trhu. Na obidva nové systémy je možné inštalovať operačné systémy Solaris, Windows, Linux, alebo VMware.

Server Sun Fire X4450, osadený procesormi Quad-Core Intel Xeon 7300 je prvý a v súčasnosti jediný štvorsoketový server v 2U šasi. V porovnaní s konkurenčnými servermi prináša dvojnásobný výkon, dvojnásobnú kapacitu pamäte a až o 50 percent nižšiu spotrebu elektrickej energie.


Server Sun Fire X4150 osadený procesormi Quad-Core Intel Xeon 5300 je dvojsoketový 1U server, ktorý v porovnaní s konkurenčnými servermi ponúka dvojnásobnú kapacitu pamäte, úložného priestoru a sieťových rozhraní. S internou kapacitou viac ako 1 terabyte (TB) je tento server ideálnym riešením pre horizontálne databázy, ako aj iné na disk náročné aplikácie.


Nové štvorjadrové servery prinášajú vysoký výkon, vysokú procesovú hustotu a rozširovateľnosť a energeticky efektívny dizajn,” hovorí John Fowler, viceprezident spoločnosti Sun Microsystems. “Možnosť voľby operačného systému a dostupnosť širokého spektra aplikácií robia z nových serverov univerzálnu platformu.”


Aliancia spoločností Sun a Intel , hoci existuje len necelý rok, už priniesla unikátne technologické riešenia, ako sú modulárny systém Sun Blade(TM) 6000 a dnes uvedené Sun Fire servery,” hovorí Pat Gelsinger, viceprezident spoločnosti Intel. “Spoločnosť Sun rozširuje svoje X64 systémy hlavne vďaka vlastným systémovým inováciám a inžinierskej kreativite.”


Servery Sun Fire X4450 a Sun Fire X4150 sú osadené v novom zdieľanom šasi, ktoré umožňuje pri osadzovaní serverov dosahovať maximálnu výpočtovú hustotu a diskovú kapacitu. Systémy taktiež disponujú integrovaným vzdialeným manažmentom a podporou virtualizácie. Nový dizajn šasi je optimalizovaný na dosahovanie maximálnej efektívnosti pri chladení a napájaní.

Neprehliadnite: