Rozdelená Západoslovenská energetika s jedným intranetom

Tlačový servis  /  24. 09. 2007, 00:00

Softvérová firma Aston ITM uskutočnila zmeny internetového i intranetového prostredia spoločnosti Západoslovenská energetika, a.s. Tie súviseli so vznikom jej dvoch dcérskych spoločností na základe zákona č. 656/2004 Z. z. o energetike. Najmä kvôli požiadavke efektivity nákladov tak vznikol intranet personalizovaný pre každú z troch spoločností. Na webové stránky ZSE tiež pribudla sekcia „Distribúcia“, prinášajúca informácie o jej distribučných službách.

Slovenská softvérová firma Aston ITM uskutočnila na základe špecifických požiadaviek spoločnosti Západoslovenská energetika, a.s. zmeny jej intranetového i internetového prostredia. Ich nevyhnutnosť súvisela s oddelením distribúcie elektrickej energie od obchodu s elektrinou, ktoré nariaďuje zákon č. 656/2004 Z. z. o energetike a na základe ktorého vznikli dcérske akciové spoločnosti ZSE Energia a ZSE distribúcia.

Najrozsiahlejšie zmeny vykonali odborníci na intranete spoločnosti. Po počiatočných úvahách o rozdelení interného firemného prostredia na tri samostatné sa z hľadiska efektivity nákladov ako výhodnejšie ukázalo riešenie s jedným spoločným intranetom. „Pri vykonávaní týchto zmien bolo podstatné, aby bol intranet personalizovaný pre každú z troch spoločností. Po ich implementácii intranet zobrazuje relevantné informácie z danej firmy podľa prihláseného užívateľa, respektíve za všetky tri spoločnosti,“ uviedol Marian Mayer zo spoločnosti Aston ITM, ktorá má v oblasti vývoja a implementácie intranetových riešení niekoľkoročné skúsenosti.

Výhoda spôsobu rozdelenia, aký vykonal Aston ITM, spočíva predovšetkým v šetrení nákladov. Navyše, i keď sa spoločnosti oddelili, efektivita celého intranetového systému sa vďaka jeho flexibilite nezmenila. Zmeny na webových stránkach Západoslovenskej energetiky, a.s. sa týkali najmä sekcie „O spoločnosti“, ktorá sa rozdelila na 3 podsekcie. Vznikla tiež nová sekcia „Distribúcia“, obsahujúca všetky informácie o distribučných službách spoločnosti.

Neprehliadnite: