Seriály na internete (1.)

Ivan Kvasnica  /  26. 09. 2007, 00:00

Každý z nás sa občas pozrie na dobrý seriál. V televízii alebo v počítači. Tak či onak, seriály sú neoddeliteľnou súčasťou kinematografie. Náš ďalší filmový článok Vám niektoré z nich predstaví. Predovšetkým však poskytne zoznam fanúšikovských stránok. Akých? No predsa o seriáloch.

LOST.CZ: Stratení v záplave informácií 

(mysteriózny / thriller)

Keď televízia JOJ začala vysielať seriál Nezvestní (Lost), tento mal už na internete veľkú základňu fanúšikov. Jednalo sa o ľudí, ktorí si ho stihli už stiahnuť z internetu. Neodbočujme ale k právnej stránke veci a predstavme si skvelý web www.lost.cz.

Aj keď má seriál prestávku medzi 3. a 4.sériou, na týchto stránkach Vám neunikne nič. Takmer každý deň máte prehľad o novinkách z natáčania, rôzne interview a bohužiaľ/bohudík aj spoilery (prezradenie deja).

Okrem štandardných sekcií ako „O seriálu“ tu nájdete napríklad titulky na DivX verzie, širokú galériu, fórum a obchod. Bonusové materiály taktiež potešia. Nechýbajú totiž rôzne analýzy, úvahy a teórie.

Môžete si dokonca vyplniť malý dotazník a zistiť, ktorej postave zo seriálu sa najviac podobáte.

 

PRISON-BREAK.CZ: Dokonalá väznica

(akčný / thriller)

Nemám čo namietnuť a tlieskam. Dokonalý web – chcelo by sa povedať. Ako seriál. Menovanie samozrejmých sekcií by bola dehonestácia stránky www.prison-break.cz a preto spomeňme jej prednosti. Tými sú pravidelná aktualizácia a tím redaktorov, ktorí sa perfektne starajú o chod. Nechýbajú tvorcovia titulkov, ktoré vychádzajú spravidla do 24 hodín od oficiálneho odvysielania dielu v USA.

Široká galéria, wallpapery a obrovská komunita na miestnom fóre – to zdobí jeden z najlepších seriálových webov.

 

SG1.SGC-WEB.COM: Legendárna Star-Gate

(sci-fi)

Iste mnoho z Vás pozná, dnes už kultovný, seriál Star-Gate alebo Hviezdna brána. Minimálne internetoví fanúšikovia veľmi dobre. Preto vytvorili výbornú prezentáciu http://sg1.sgc-web.com.

Na dizajnovo príjemných stránkách nájdete množstvo informácií rôzneho charakteru. Základné info o seriálu je doplnené zoznamom mytologických bytostí a ich popismi. V menu sa zasa nachádza široká databáza rás, planét a postáv. Jednoducho, tvorcovia si naozaj dali záležať na každom detaile.

Vrcholom sú popisy epizód. Tie nechýbajú ani na ostatných weboch, avšak tu to musíme obzvlášť vyzdvihnúť, keďže seriál má už 10 sezón.

 

SIMPSONOVCI.COM: Keď Vám žltá nestačí

(animovaný / komédia)

Aj keď v tomto článku posledný, myslím si, že tento seriál netreba nikomu predstavovať. Je len málo fenoménov, čo pohltili celú planétu tak, ako Simpsonovci. Ich slovenskí fanúšikovia im to splatili na stránkach www.simpsonovci.com.

Na prvý pohľad pôsobí základné menu striedmo, no čoskoro Vás prekvapí práve obsiahlosť informácií. Je ich skutočne, alebo skôr neskutočne, veľa a o zábavu na niekoľko ďalších hodín máte postarané. Samozrejme, len vtedy, ak práve v televízii nebeží Váš obľúbený seriál.

Poteší taktiež bohatá interaktívna zóna, kde okrem fóra a ankiet nájdete aj „Súboj o najlepšieho znalca Simpsonovcov“ alebo online hry.

 

 

Titulky k seriálom

Na záver tohto dielu musím spomenúť jeden dôležitý zdroj. Ak nesledujete uvedené seriály v televízii, určite Vás zaujíma, kde zohnať titulky. Väčšinou sa nachádzajú na samotných fanúšikovských weboch, no niekedy je ich nutné hľadať. Na túto úlohu je výbornou pomôckou stránka www.titulkykserialum.net.


Neprehliadnite: