Kyslík spoločnosti Telefónica bude prúdiť cez sieť od ALEF NULA

Tlačový servis  /  13. 09. 2007, 16:02

ALEF NULA dodal infraštruktúru pre telekomunikačnú spoločnosť Telefónica O2 Slovakia. Operátorovi zabezpečil základnú kostru pre sieť IP Oxygen Network, s využitím najmodernejších zariadení poskytol aj riešenia umožňujúce každodennú dátovú a hlasovú komunikáciu na jednotlivých predajných miestach. Táto investícia do vlastnej IP infraštruktúry sa pohybuje v desiatkach miliónov korún. Mobilnému operátorovi prinesie možnosť ďalej úspešne expandovať a občanom vybrať si na trhu z pestrejších možností.

Slovenská spoločnosť ALEF NULA ukončila dodávku sieťovej infraštruktúry pre najnovšieho telekomunikačného operátora na slovenskom trhu, Telefónica O2 Slovakia. Do tejto novej IP infraštruktúry Telefónica investovala približne 2,5 milióna amerických dolárov, čo v prepočte predstavuje sumu viac ako 60 miliónov slovenských korún.


V rámci komunikačnej siete IP Oxygen Network, ktorú si Telefónica na Slovensku buduje, sme dodali takzvanú backbone, teda kostrovú infraštruktúru. Po stránke hardvéru sme zabezpečili aj dátovú a hlasovú komunikáciu na predajných miestach O2. Použitie špičkových zariadení od lídra v oblasti infokomunikačných technológií Cisco Systems, prinesie napríklad možnosť WiFi pripojenia alebo služby na báze EDGE či UMTS, ktoré predstavuje vysokorýchlostné mobilné služby,“ približuje dodávku pre telekomunikačného partnera Martin Čársky, obchodný riaditeľ spoločnosti ALEF NULA.


Nová dátová sieť Oxygen Network umožní O2 zaradiť sa medzi mobilných operátorov, ktorí využívajú a poskytujú služby založené na najmodernejších technológiách. Vytvorí tak podmienky ďalej so svojimi službami na Slovensku expandovať.

Neprehliadnite: