(Ne)užitočné USB hračky I.

Mirka Komárová  /  07. 09. 2007, 00:00

Existujú rôzne USB hračky pri ktorých môžeme pochybovať o ich užitočnosti. My si dnes predstavíme bezdrôtovú klávesnicu, ktorá Vás zaujme svojou flexibilitou, ale i odolnosťou voči vode a iným nepriaznivým podmienkam. Sekundovať jej bude ohrievač a chladič nápojov v jednom.

Wireless Multimedia Flexible Keyboard

Táto klávesnica je takmer kompletne vytvorená z gumy, vďaka čomu je dokonale ohybná. Najviac túto flexibilitu oceníte pri jej prenášaní, kedy zaberá oveľa menej miesta ako klasická klávesnica. Jej dosah je približne 3 metre, čo je väčšinou postačujúca vzdialenosť. Vhodná je aj ako doplnok k notebooku, keďže používa klasické rozloženie kláves, ktoré je doplnené o 18 multimediálnych tlačidiel. Pre svoju funkčnosť potrebuje dve AAA baterky, ktoré sú súčasťou balenia.


To sú však asi všetky jej výhody, ďalej prevažujú len viaceré nevýhody, ktoré Vám znepríjemnia prácu s ňou. Prvou a hlavnou nevýhodou sú samotné klávesy, ktoré sa ťažko stláčajú. Veľakrát sa Vám stane, že pri písaní nejaké to písmenko vynecháte, i keď ste klávesu stlačili. Písanie na nej je síce tiché, ale kvôli nízkej citlivosti pomerne nepohodlné. Avšak časom si na to zvyknete, i keď to bude od Vás vyžadovať veľa cviku.


Ďalšou nevýhodou je jej materiál, ktorý je síce odolný voči vode, ale veľmi ľahko sa špiní a doslova priťahuje každú smietku. Ďalej si musíte zvyknúť na absenciu diód, ktoré oznamujú aktiváciu kláves ako Num Lock, Caps Lock a podobne. Poslednou nevýhodou je nespoľahlivosť bezdrôtového spojenia, občas sa Vám totiž stane, že strávite nejaký čas, kým sa Vám ho podarí aktivovať.

Hodnotenie: 4 / 10 | Cena: 722 Sk (29 USD)


USB Chiller And Warmer

Určite to poznáte, nalejete si nejaký nápoj, ale popri práci naň zabudnete. On sa medzitým ohrial alebo ochladil, takže stratil svoju sviežosť. A práve pre tento typ situácie sa hodí mať po ruke USB ohrievač a chladič v jednom.


Ovládanie je jednoduché, stačí určiť či sa má nápoj ohriať alebo ochladiť. Zároveň je k dispozícii vstavaný ventilátor, ktorý zariadenie ochladzuje. Navyše USB kábel je dlhý jeden meter, takže by Vám ohrievač nemal pri práci prekážať.

Čo sa týka samotného výkonu tohto zariadenia, tak za desať minút dokáže nápoj ohriať o 29 stupňov alebo naopak schladiť o 13 stupňov. Na okrúhlu platničku môžete postaviť plechovku, pohár, ale i menšie fľašky. Zmena teploty však nie je rovnomerná, preto odporúčam nápoj pred pitím mierne potriasť, aby sa teplota vyrovnala.

Hodnotenie: 8 / 10 | Cena: 598 Sk (24 USD)


Ďakujeme stránke Usb.brando.com.hk za poskytnutie predmetov.

Neprehliadnite: