Microsoft oficiálne potvrdil nové SP

Tomáš Kusenda  /  30. 08. 2007, 00:00

Spoločnosť Microsoft už konečne oficiálne oznámila, že chystá opravné balíčky ako pre Windows Vista, tak aj pre Windows XP.

V prípade Windows Vista sa bude jednať o prvý opravný balíček.
David Zipkin, senior product manager pre Windows Vista vyhlásil: „SP1 nie je o pridávaní funkcií.“ Údajne má priniesť zlepšenia v oblasti funkčnosti, kompatibility, či zrýchlenie celého systému.
Ďalej bude obsahovať zlepšenia v kóde, ktoré boli prevedené až pri vývoji Windows Server 2008. Aj vďaka nim by mal byť systém lepšie vyladený a niektoré verzie dokonca použiteľné aj ako server pre malé siete.
Prvá verzia beta by mala byť dostupná už v Septembri. Tá však bude dostupná iba pre úzky okruh betatesterov, ktorých je asi len 15 000, zopár verzií sa dostane aj k partnerom a vybraným zákazníkom. Pred vydaním úplnej verzie budú vydané aj jedna, či dve betaverzie, dostupné pre všetkých. Predbežný dátum vydania úplnej verzie je 31. marec.

S Windows XP je to trochu inak. Tretí a zároveň posledný opravný balíček má opravovať rôzne chyby a vylepšiť kompatibilitu. Nájdeme tu však aj Windows Internet Explorer 7.0 a podľa neoficiálnych informácii aj Windows Defender.

Oba opravné balíčky by sa mali objaviť v období marec/apríl roku 2008.

Neprehliadnite: