ST: Matematika a slovenčina sa vyučujú najkreatívnejšie

Tlačový servis  /  26. 08. 2007, 11:48

Aj v školskom roku 2007/2008 sa budú pravdepodobne najkreatívnejšie vyučovať predmety matematika a slovenský jazyk. Vyplýva to zo štatistiky prác zaslaných do súťaže učiteľov Cena ST.

Do súťaže Cena ST prišlo počas prvého ročníka 186 prác, ktoré dokumentujú vysokú kreatívnu úroveň slovenských učiteľov. V kategóriách pre základné, stredné a špeciálne školy však dominovali práve práce pre predmety matematika (50,7%) a slovenský jazyk (27,04%). Na ďalších miestach sa umiestnili metodické práce pre fyziku (23,66%), zemepis (21,97%) a biológiu (18,59%).

Medzi prácami, ktoré sú všetky súčasťou virtuálnej knižnice na stránke www.cenast.sk, nechýbajú ani také kreatívne metodiky ako výroba cukroviniek či chov hospodárskych zvierat. Všetky metodické skúsenosti sú učiteľmi spracované na využívanie informačných technológií pri výučbe, čo je aj predmetom súťaže cena ST.


Súťaž Cena ST organizuje spoločnosť Slovak Telekom pod záštitou Ministerstva školstva SR s cieľom podporiť kvalitu vzdelávania na Slovensku. Podmienky súťaže sú zverejnené na stránke www.cenast.sk.


Cena ST je jediná súťaž tohto druhu na Slovensku, ktorá dáva možnosť prezentovať učiteľom efektívne metódy širokej i odbornej verejnosti.

Súťažiacich aj v tomto roku motivujú k zaslaniu prác finančné odmeny, ktoré sú vyššie ako v minulom roku. Autori najlepších prác vo všetkých troch kategóriách budú odmenení sumou 40 000 Sk za prvé miesto, resp. 25 000 Sk za druhé, a 15 000 korún za tretie miesto. Ak komisia rozhodne o udelení čestného uznania za mimoriadny prínos do pedagogiky, ocenený učiteľ môže získať 5 000 Sk.

Neprehliadnite: