Microsoft vypustil OneCare 2.0 Beta

Michal Kyžňanský  /  13. 07. 2007, 00:00

Vízia Microsoftu o jednom balíčku so všetkými bezpečnostnými programami sa dočkala aktualizácie v podobe verzie Beta 2.0, ktorá je bezplatne dostupná na stiahnutie pre verejnosť.

Verzia 2.0 prináša oveľa viac noviniek a vylepšení, než tomu bolo u aktualizácie na verziu 1.5. Medzi najväčšie vylepšenia patrí podpora pre počítače pripojené v sieti, zdieľanie tlačiarne (Printer sharing) a zabezpečenie domácej LAN siete. Okrem iného pribudla aj ochrana proti malware útokom a možnosť vytvoriť zálohu citlivých dát. Novinkou je aj mesačné zhrnutie udalostí, ktoré postihli váš systém spolu s navrhovaným riešením.

Verzia 2.0 má taktiež implementovaný analyzátor procesov, ktorý odstráni zo zoznamu programov spúšťaných pri štarte počítača tie, ktoré sa málo alebo vôbec nepoužívajú. Tento fakt môže prispieť k zrýchleniu bootovania celého systému.

OneCare Beta 2.0 obsahuje firewall, antivírový program, program na vytváranie zálohy dát, anti-spyware program a sieťové zabezpečenia. OneCare beta 2.0 bude vo fáze testovania a Microsoft nezverejnil žiadny konkrétny dátum jej finálnej podoby. Verzia OneCare 1.5 sa predáva za cenu 49,95 USD (1248 SK) a tento poplatok zahŕňa aktualizácie na 1 rok a možnosť inštalácie tohto balíčka na 3 počítače.

Skoršie verzie balíčka OneCare boli v porovnávacích testoch postavené proti podobným produktom od mnohých antivírusových spoločností a konkrétne organizácia AV-Comparatives ho zaradila na posledné miesto rebríčka testovaných programov.
OneCare rovnako prepadol v teste, ktorý pripravil známy magazín Virus Bulletin po tom, čo nebol schopný odhaliť jediný podozrivý program (malicious).

Aktualizácie na verziu 2.0 však prináša mnoho nového a ukazuje, že Microsoft sa určite nevzdá svojho sna o jednom veľkom balíčku všetko v jednom. Akú kvalitu dosiahne to ukáže až čas. OneCare 2.0 Beta si môžete bezplatne stiahnuť na stránke Microsoftu. (Stiahnuť verziu 1.6, ktorá sa za pár dni aktualizuje na 2.0)

Zdroj:

scmagazine.com

Neprehliadnite: