Rozvoj IT biznisu prináša nároky na vyššiu bezpečnosť

Tlačový servis  /  27. 06. 2007, 22:19

Po vynikajúcich výsledkoch, ktoré Slovensko dosiahlo v automobilovom priemysle, začína v krajine dynamicky rásť aj sektor informačných technológií. Mnohé spoločnosti na Slovensku intenzívne investujú do tejto oblasti a k rastu a rozvoju trhu IT prispieva aj štát so svojím ambicióznym programom e-government. Dôkazom sú aj nové spoločné iniciatívy popredných technologických dodávateľov a poskytovateľov služieb na Slovensku.

Výrobca bezpečnostnej a spojovacej infraštruktúry phion Information Technologies a jeden z popredných dodávateľov IT riešení v strednej a východnej Európe Kapsch BusinessCom budú spolupracovať. V Slovenskej republike posilnia predaj produktu phion netfence, ktorý sa stará o nepretržitú ochranu a dôslednú dostupnosť ku kritickým obchodným procesom a dátam pri vysokej efektívnosti vynakladaných nákladov. „Neustále intenzívne komunikujeme s klientmi, aby sme mohli vyvíjať optimálne riešenia,“ dodáva výkonný riaditeľ a spoluzakladateľ rakúskej spoločnosti phion Information Technologies Wieland Alge.

Kapsch BusinessCom AG, člen rakúskeho rodinného podniku Kapsch Group, je s viac ako 760 zamestnancami a obratom prevyšujúcim 140 miliónov eur popredným poskytovateľom riešení v oblasti „state of the art“ komunikácie, sietí a informačných technológií. V Bratislave má priame obchodné zastúpenie od roku 1994.

„Kladieme dôraz na dlhodobé partnerstvá s dodávateľmi technológií, ktorí patria k špičkovým svetovým spoločnostiam. Vďaka tomu môžeme našim klientom zaručiť stály technologický rozvoj,“ zdôraznila generálna riaditeľka spoločnosti Kapsch s.r.o. Andrea Mögling. „Ako platinový partner phionu veľmi dobre ovládame prednosti produktovej línie netfence. Teraz túto technológiu ponúkame aj firmám na Slovensku.“

Na Slovensku využíva riešenie phion netfence napríklad popredná stavebná firma Strabag SE, ktorá v celej Európe zamestnáva 53 000 ľudí. Ako rýchlo rastúca spoločnosť, ktorej stavebné výkony dosahujú takmer 10 miliárd eur ročne a ktorá pôsobí na viac ako 500 miestach v strednej a východnej Európe, potrebuje Strabag vysokorýchlostnú, lacnú a predovšetkým bezpečnú a spoľahlivú komunikačnú infraštruktúru, s možnosťou upgrade. Túto rozsiahlu infraštruktúru je dobré vedieť aj efektívne riadiť. Toto všetko Strabag našiel v riešení phion netfence.

Riešenie phion netfence pozostáva z 50 firewallov, ktoré sa obsluhujú z jedného riadiaceho centra. Umožňuje vytvárať virtuálne privátne siete VPN s inteligentnou prevádzkou a využívať viaceré pokrokové technológie ako Site-2-Site, Client-2-Site, URL filter, FTP Gateway alebo Proxy server. Riešenie je postavené na hardvérovej platforme Hewlett-Packard a aplikáciách phion. Hlavnými prínosmi sú inteligentná komunikácia, možnosť manažovať infraštruktúru z jedného miesta a rýchly servis.

Neprehliadnite: