Cisco prevezme spoločnosť BroadWare Technologies

Tlačový servis  /  21. 06. 2007, 12:33

Spoločnosť Cisco Systems uzavrela definitívnu dohodu o prevzatí popredného dodávateľa dozorového IP softvéru BroadWare Technologies. Softvérové riešenia BroadWare slúžia na sledovanie, správu, nahrávanie i ukladanie videa a audia prostredníctvom webu. Autorizovaní používatelia s ich pomocou môžu odkiaľkoľvek pristupovať k obrazovým a zvukovým systémom.

Vďaka tejto akvizícii bude Cisco schopné ponúkať svojím zákazníkom riešenia a produkty s novými funkciami. Živé video i video zo záznamu prenášané cez IP prispeje k rýchlejšiemu vyšetrovaniu a riešeniu rôznych bezpečnostných udalostí. Prevzatie spoločnosti BroadWare doplní ponuku Cisco o dozorové produkty, ktoré firmám umožnia bezproblémový prechod z analógových systémov na riešenia využívajúce digitálne siete.

Pomocou IP siete ako platformy pre konvergenciu rôznych aplikácií môžu spoločnosti ľahko integrovať a synchronizovať video s ostatnými bezpečnostnými systémami a biznis nástrojmi. Cisco si od akvizície BroadWare Technologies sľubuje, že pomocou jeho riešení bude môcť maximalizovať využitie priameho i zaznamenávaného dozorového videa. Firma chce tieto riešenia poskytovať zákazníkom s rôznymi prostrediami, vrátane obchodných a podnikových pobočiek, areálov a sídiel spoločností, ako aj verejného sektora.

„Cisco vníma trh s infraštruktúrou pre dozorové video ako rýchlo sa rozvíjajúci segment IT biznisu. Ak na ňom budeme chcieť obstáť, budeme musieť byť schopní podporovať ako IP, tak i analógové zariadenia,“ uviedol viceprezident Cisco a šéf skupiny EMTG pre rozvíjajúce sa technologické trhy Marthin De Beer. „Prostredníctvom portfólia BroadWare budeme môcť reagovať na existujúce i úplne nové príležitosti v oblasti dozorového videa.“
Akvizícia ešte podlieha štandardným schvaľovacím procedúram a jej uzatvorenie sa očakáva vo štvrtom štvrťroku fiškálneho roku 2007, ktorý sa v Cisco končí 27. júla. Podmienky dohody firmy nezverejnili.

Neprehliadnite: