Spam sa stane minulosťou

Tomáš Kusenda  /  27. 05. 2007, 00:00

Podľa expertov sa má masové rozosielanie nevyžiadaných e-mailov stať minulosťou. Toto hlásia popredný experti po tom, ako sa objavil a schválil nový typ prevencie pomocou elektronického kľúča.

Metóda sa nazýva DomainKeys Identified Mail (DKIM) a slúži na overenie identity odosielateľa e-mailu. Spamery pri odosielaní veľkého počtu správ využívajú falošné e-mailové adresy. Vďaka DKIM to už nebude možné. Pri odosielaní správy je priložený zašifrovaný elektronický podpis, ktorý sa spätne rozkóduje na strane príjemcovho servera. Ak server vo svojej databáze nemá uložený tento typ kľúča, správa je pravdepodobne spamom alebo iným typom , pravdepodobne nechcenej elektronickej pošty. Tento kľúč schválila aj Internet Engineering Task Force (IETF), spoločnosť, ktorá zastupuje ľudí ako sú dizajnéri sietí, vývojári, predajcovia a všetkých ľudí, ktorých sa zmeny na internete priamo dotýkajú.

Podľa hlavného architekta Yahoo Mail a autora DomainKeys, Marka Delanyho je hlavnou prioritou, ochraňovať bežných používateľov e-mailu.



Neprehliadnite: