Hlbšia spolupráca medzi Nvidia a Intel?

Matej Fuček  /  07. 05. 2007, 20:55

Chicago – Nvidia pravdepodobne hľadá nového silného partnera, s ktorým by mohla spolupracovať a vyvíjať nové technológie. Tým sa pravdepodobne stane Intel - najväčší výrobca procesov, chipsetov ale dokonca aj GPU.

Podľa Digitimes a TGdaily Nvidia mala už niekoľko tajných rozhovorov ohľadom užšej spolupráce s rôznymi firmami. Bohužiaľ viacej informácii ohľadom predmetu rokovaní zatiaľ nevieme, len to že Nvidia ma veľký zálusk na zlepšenie vlastných chipsetov. Nvidia ale aj Intel sa odmietli k tejto otázke čo i len vyjadriť.

V nedávnom rozhovore pre TGdaily, predstaviteľ Nvidie Rob Csongor označil Nvidiu v pomerne nepríjemnej situácii, keďže prednedávnom AMD skúpilo ATI a tým pádom vytvorilo veľkú hrozbu pre konkurenčné spoločnosti ako je Nvidia.

Ak zdroj DigiTimes má pravdu a Nvidia naozaj buduje hlbšie vzťahy s Intelom, tak je možné, že sa v budúcnosti môžeme dočkať nových hig-end grafických chipov, ktoré sa budú snažiť zdecimovať konkurenciu, nielen ich výkonom, ale aj hardwarovou a softwarovou kompatibilitou, čo je momentálne veľkým kameňom úrazu pre Nvidiu rady 8000 a viac. Nvidia momentálne zaznamenáva expanziu svojich chipov a odhaduje sa, že je najväčším výrobcom grafických chipov na svete.

Zdroj: TGdaily, DigiTimes

Neprehliadnite: