Kúpi Microsoft Yahoo?

Matej Fuček  /  04. 05. 2007, 23:38

Po internete a novinách kolujú informácie ohľadom odkúpenia Yahoo spoločnosťou Microsoft. Podľa New York Post, Microsoft plánuje kúpiť Yahoo za 50 miliárd dolárov.

Microsoft mal už údajne niekoľko neformálnych stretnutí s predstaviteľmi Yahoo počas minulých rokov ohľadom ich odkúpenia. Taktiež Microsoft mal záujem aj o DoubleClick, ale ten už patrí rivalovi Google.

Podľa analytikov, ak Microsoft nájde spoločnú reč s Yahoo a odkúpi ho, nastanú radikálne zmeny. Predpokladá sa, že sa im podiel na trhu (vo vyhľadávacích službách) zvýši na 27% a bude sa rapídne zvyšovať, zatiaľ čo 65% podiel Googlu momentálne stagnuje. Odhady Microsoftu sú, že sa ich podiel zvýši z 27% na 33% a to už v blízkej dobe. Síce to je stále veľký rozdiel, ale tento náskok Googlu sa má znížiť len na 13% do niekoľkých rokov.

V počte návštevnosti je nasledovná situácia takáto; Microsoft má už momentálne viac ako 121 miliónov návštev mesačne. Pri spojení s Yahoo by sa toto číslo vyšplhalo až na 232 miliónov. Zatiaľ čo Google má iba 133 miliónov návštev mesačne. To by znamenalo, že Microsoft by mal 2 násobnú návštevnosť než Google. Na tento fakt zareagoval aj Stock Market, keď akcie Yahoo vzrástli o 15%.

Zdroj: TMCnet, TGdaily


Neprehliadnite: