Creative predstavuje „MP3 kameň” za 40 dolárov

Michal Kyžňanský  /  04. 05. 2007, 00:00

ZEN Stone predstavuje koncept lacného MP3 prehrávača, ktorý sa pomaly blíži k predstave spoločnosti Creative o MP3 prehrávačoch na jedno použitie. ZEN Stone predstavuje vážnu konkurenciu pre iPod Shuffle.

ZEN Stone je skutočne jednoduchý a svojim tvarom pripomína malý kamienok vybrúsený vodou. Čo už môže byť zaujímavé na nejakom kamienku, ale ak dokáže uschovať 1 GB hudby vo formáte MP3, WMA, Audible a dostanete ho v 6 rôznych farbách za cenu 1000 Sk, tak už to nie je len tak nejaký kameň. K dispozícii sú verzie v čiernej, bielej, červenej, modrej zelenej a ružovej farbe. Vstavaná nabíjateľná batéria vydrží 10 hodín nepretržitého prehrávania. Rozmery sú skutočne minimálne - 53.67 x 35.34 x 12.82 mm a hmotnosť 18.5g.

Creative predstavuje tento prehrávač ako krok k premene spôsobu využívania MP3 prehrávačov. Podľa tejto firmy bude čoskoro MP3 prehrávač predstavovať univerzálny nástroj na výmenu dát a budeme ho bez obáv požičiavať kamarátom a známym, ako to dnes bežne robíme s CD alebo v minulosti s kazetami. ZEN Stone má v pláne rozpútať módne šialenstvo, podobne ako iPod svojimi obalmi, puzdrami alebo inými doplnkami.



Zdroje:

newsfactor.com

Neprehliadnite: