Chunghwa Telecom si vybral nový multi-mediálny procesor od spoločnosti Intel

Tlačový servis  /  28. 04. 2007, 11:42

Spoločnosť Intel dnes predviedla vysoko integrovaný multi-mediálny procesor pre trh spotrebiteľskej elektroniky, ktorý bude poháňat novú generáciu zariadení, akými sú set top boxy a sieťové prehrávače médií, a prinesie spotrebiteľom informácie ako aj množstvo ďalších služieb z oblasti zábavy priamo domov.

Intel® CE 2110 Media Procesor predstavuje kompletnú system-on-a-chip (SoC) architektúru, ktorá prináša kombináciu 1GHz jadra s výkonným Audio/Video spracovaním, grafikou a I/O komponentami na jedinom čipe. Tento all-in-one dizajn sa stáva stále viac a viac zaujímavým v dnešnom svete tým, ako CE výrobcovia hľadajú spôsoby urýchlenia uvedenia produktov na trh, snažiac sa vyvinúť inteligentnejšie a nákladovo efektívnejšie zariadenia, ktoré ponúkajú výkon a flexibilitu potrebnú pre moderné, výnosné služby, akými sú napríklad Voice over IP (VoIP), video telefonovanie, interaktívne hry, vylepšené karaoke a e-learning.

Intel CE 2110 Media Processor obsahuje silný 1 GHz Intel XScale® procesor, MPEG-2 a H.264 hardvérový video-dekóder, DDR2 pamäťové rozhranie, 2D/3D grafický akcelerátor a je podporovaný modulárnym softvérovým prostredím. Architektúra platformy umožňuje CE vývojárom a výrobcom nastaviť zariadenie ako čistý IP, alebo hybridný set top box navrhnutý príjmať obsah z IP a z digitálneho vysielania.

Intel, svetový vodca v oblasti vývoja polovodičov, vyvíja technológie, produkty a iniciatívy s cieľom sústavne zlepšovať prácu a život ľudí. Ďalšie informácie o spoločnosti Intel nájdete na www.intel.com/pressroom.

Neprehliadnite: