Intel vyhlásil víťaza 1 milióna USD v súťaži o PC dizajn

Tlačový servis  /  28. 04. 2007, 11:41

Spoločnosť Intel dnes oznámila meno víťaza súťaže s názvom „1 milión USD Intel® Core™ Processor Challenge“ s cieľom posunúť priemysel do nového a štýlového dizajnu vysoko-výkonných PC založených na Intel Viiv™ procesorovej technológii pre Intel Core 2 Duo procesory.

Víťazom sa stala spoločnosť TriGem Computer Inc. z Kórey, ktorá bola ocenená za najlepší návrh spájajúci štýl, akustiku, funkcionalitu ako aj nové prvky pre digitálnu zábavu vo svojom Home Theater Lluon “Black Crystal” dizajne. Mesiro z Nórska nazbieral dostatok bodov na druhé miesto za svoj “Asono Merium” systém.

“Spoločnosť Intel má záujem pomôcť pri vývoji domácich PC ako elegantných a moderných zariadení navonok, spolu s vysokým výkonom a inováciami vďaka procesorom Intel vo vnútri,” povedal Eric Kim, senior vice prezident a generálny manažér pre Intel Digital Home Group. “Intel neustále pokračuje na vývoji počítačových technológií, pomáhajúc tak stať sa počítačom silnejšími a energeticky efektívnejšími. Dúfame, že podobné súťaže, akou je táto, budú inšpirovať ostatných v obore prispôsobiť sa agresívnemu tempu v inováciách.”

Intel Core Processor Challenge, jedinečná a napínavá cesta ako podporiť inováciu v PC dizajne bude vyhlásená aj tento rok. Víťaz bude vyhlásený na Intel Developer Forum naplánovanom na september 2008 v San Franciscu.

Intel, svetový vodca v oblasti vývoja polovodičov, vyvíja technológie, produkty a iniciatívy s cieľom sústavne zlepšovať prácu a život ľudí. Ďalšie informácie o spoločnosti Intel nájdete na www.intel.com/pressroom.

Neprehliadnite: