CNN správy v HD

Matej Fuček  /  25. 04. 2007, 15:42

Mnoho televíznych staníc sa snaží o upgradovanie svojich technológii, aby mohli vysielať čo najviac relácii v novom formáte HD (High Definiton).

Mnoho televíznych staníc sa snaží o upgradovanie svojich technológii, aby mohli vysielať čo najviac relácii v novom formáte HD (High Definiton). CNN ako jeden z lídrov v spravodajstve sa chce konkurencii oddialiť tým, že chce byť prvou televíznou stanicou, ktorá bude vysielať správy z terénu už v HD kvalite.

BBC informovala, že stanica CNN má zmluvu na nákup a spravovanie technológie: Sony's XDCAN HD pre živé vysielanie a záznamy. Síce je známe, že stanice ako NBC a jeho relácie ako Today Show a Nightly News a ABC a jeho Good Morning America sú už vysielané v HD kvalite ale techniku, ktorú na to používajú je klasická a preto nedosahuje takú kvalitu ako nová HD aparatúra.

"Pre CNN je získavanie reportáži v HD kvalite životné dôležité, lebo máme za cieľ diváka zaujať a priblížiť ho k príbehu. " informoval Bob Hesskamp.
Cena tejto aparatúry sa odhaduje na milióny dolárov.

rozdiel mezi HD a NTSC

Bohužiaľ na Slovensku HD televízia má ešte veľa prekážok, ale už je možné sledovať niektoré nemecké HD stanice, ktoré sú zatiaľ iba na satelite.

zdroj

Neprehliadnite: