Čo pre nás chystá Intel?

Anton Vrban  /  18. 04. 2007, 17:28

Mooly Eden - kľúčová osoba Intel Core 2 Duo technológie - vysvetľoval na tlačovej konferencií v Beingu (Čína) nove možnosti, ktoré otvára očakávaná platforma Santa Rosa. Taktiež padlo slovo o 45nm procesore Penryn, ktorý sa podľa slov stane pre hráčsku komunitu spasením.



Momentálne sme iba niekoľko týždňov pred uvedením novej platformy Intel Santa Rosa, takže nie je prekvapujúce, že si Intel dáva záležať na tom, aby detaily ohľadom tejto platformy boli známe každému.

Táto platforma neznamená len obyčajný upgrade - je to veľmi dôležitá mobilná platforma, ktorá pomáha Intelu udržať sortiment pestrý, pokiaľ nenastúpia 45nm procesory do predaja. Santa Rosa zároveň obsahuje čip, ktorý bude mať podporu nových procesov, a tak pomôže uľahčiť rozšírenie Penryn procesorov.

Očakáva sa, že Intel uvedie 4 nové Core 2 Duo T-series procesory (T7100, T7300, T7500, T7700), ktoré prinesú okrem FSB800 a 4 MB L2 cache aj vylepšené grafické chipsety (GM, PM, GL965) a čip s podporou 802.11n už v máji tohto roka.
Budú pracovať s frekvenciami od 1.8 do 2.4 GHz. Všetky menované produkty budú distribuované na Santa Rosa platforme. Aby sa nezabudlo, Santa Rosa bude obsahovať taktiež Turbo Memory a Flash cache technológiu, pôvodne nazývanú “Robson".

Santa Rosa sa už distribuuje do celého sveta, aby mohol byť predaj synchronizovaný. Intel predpokladá, že predaj Santa Rosy bude v treťom kvartáli niečo cez 50%, ale v štvrtom kvartál presiahne 80%.



Mobilné procesory Merom zamerané najmä na výkon, ktoré budú obsahovať až 12MB L2 cache sa začnú distribuovať až v druhom polroku 2008.
Na trh sa taktiež dostanú aj 4-jadrové mobilné procesory pre chronických hráčov, ktorí na svojich notebookoch hrajú "od rána do...". Intel tieto procesory nazval Speed Demons.

Ako Intel vyhlásil, Santa Rosa “odomyká” Core 2 Duo technológiu naplno a dodal, že pripravuje unikátny upgrade pod názvom “Montevina”. Táto platforma bude obsahovať nový Cantiga chipset, Boaz Ethernet part + Robson 2.0, Echo Peak, WiMax a WiFi.

Zdroj: http://www.tgdaily.com/content/view/31640/135/

Neprehliadnite: