Mac OS X Leopard príde až v októbri

Lukáš Orgován  /  17. 04. 2007, 00:00

Podľa oficiálneho vyhlásenia Apple, Mac OS X Leopard sa ukáže až v októbri. Pôvodný termín, ktorý bol plánovaný ku koncu jari, respektíve začiatkom Júna sa teda definitívne prepadol.

Všetci nadšenci očakávali, že finálna verzia Leopardu (krycí názov pre verziu Mac OS X 10.5) bude najneskôr predstavená na tohtoročnej WWDC (Worldwide Developers Conference) v San Franciscu, ktorá sa uskutoční 11. júna.

 

A to znamená, že DigiTimes malo pravdu. Malo pravdu, keď niekedy v marci vyhlásilo, že Leopard od Applu nebude dostupný skôr než v októbri. Prečo však tomu tak je, objasňuje až oficiálne vyhlásenie, ktoré Apple poskytol.

 

„Za všetko môže iPhone“. Neverili by ste, ale je to naozaj tak. iPhone, nový produkt spoločnosti Apple, ktorý bol predstavený v januári tohto roku, bude napodiv dokončený včas a bude predstavený a vypustený do obehu počas konferencie WWDC. Prečo je teda inak s Leopardom? Veď všetci vieme, že iPhone bude mať v sebe zabudovaný operačný systém, ktorým je práve Mac OS X. A tu narážame na zápletku.

„Nemôžeme sa už dočkať, kedy naši zákazníci chytia do rúk (prstov) náš prístroj a nezískajú skúsenosti s tým, aký revolučný a zázračný tento prístroj je,“ tvrdí Apple. Kvôli tomu, aby splnili termín, museli vyzvať niekoľkých dôležitých vývojárov, ktorí sa podieľajú na tvorbe Leoparda, aby im pomohli s doladiť niektoré kľúčové funkcie a vlastnosti, ktoré má iPhone obsahovať.

 

„Keďže ďalšie vlastnosti systému Leopard budú môcť byť dokončené až po vypustení iPhonu, nemôžeme vypustiť tak kvalitný operačný systém ako my, aj naši zákazníci očakávame.“ Vedenie spoločnosti Apple rozhodlo, že na konferencii WWDC bude vývojárom a zákazníkom sprístupnená beta verzia systému. Podľa ich slov by to mala byť takmer finálna verzia, čiže vývojári môžu dolaďovať novovzniknuté problémy a iné drobnosti.

 

V konečnom dôsledku by sa však čakanie na operačný systém Leopard určite malo vyplatiť. Život občas prináša rôzne situácie a je len na človeku, ako sa v nich zachová. Apple sa zachoval veľmi charakterne. Morálne zásady spoločnosti nepripustili, aby bola do obehu vypustená finálna verzia skôr, než bude celkom hotová. Kiež by sme mohli také niečo povedať aj o ich najväčších protivníkoch...


Zdroj: Apple

Lukáš Orgován

Neprehliadnite: