Zmeny vo vedení spoločnosti Soitron, a.s.

Tlačový servis  /  13. 04. 2007, 12:23

Spoločnosť Soitron, a.s. ohlasuje zmeny vo svojom manažérskom tíme. Novým výkonným riaditeľom sa stal Ondrej Smolár, ktorý doteraz zastával post technického riaditeľa spoločnosti.

Technickým riaditeľom spoločnosti bol menovaný Peter Horňák, ktorý doteraz pôsobil na pozícii vedúceho oddelenia riadenia projektov a komunikačných technológií.

Ďalšia zmena nastala na pozícii riaditeľa pre outsourcing, ktorú bude zastávať Pavol Németh. Pavol Németh doposiaľ pôsobil na pozícii manažéra oddelenia Monitoringu a dohľadových systémov v Outsourcingovej divízii spoločnosti.

„S Ondrejom Smolárom spolupracujem už takmer 20 rokov. Spolu sme v Soitrone a predtým v Tronete prešli už veľký kus cesty. Vybudovali sme spoločnosť so silným technologickým a finančným zázemím a zaradili sme Soitron medzi najväčších systémových integrátorov na Slovensku. Ondrej je zárukou kontinuity vo vedení spoločnosti a preberie veľkú časť mojich operatívnych úloh pri riadení spoločnosti. Mne sa tým vytvorí väčší priestor na strategické riadenie spoločností, ktoré tvoria súčasť našich obchodných aktivít.“ Hovorí o zmenách v spoločnosti generálny riaditeľ Vladimír Šikura.

Ondrej Smolár je jedným zo zakladateľov spoločnosti Soitron a jej predchodcu, spoločnosti Tronet, a.s. založenej v roku 1991. Od jej vzniku pôsobil v rôznych technických pozíciách, naposledy v pozícii technického riaditeľa. Ako výkonný riaditeľ bude zodpovedný za každodenné riadenie spoločnosti, jej zákaznícku orientáciu, smerovanie a rast.

Peter Horňák postúpil na pozíciu technického riaditeľa spoločnosti Soitron, a.s. z pozície vedúceho oddelenia riadenia projektov a komunikačných technológií. Na svojom novom mieste bude zodpovedný za operatívne riadenie dodávok riešení pre zákazníkov a technologické smerovanie spoločnosti v oblasti informačných a komunikačných technológií. Peter Horňák pôsobí v Soitrone už viac ako 5 rokov a postupoval z pozície projektového manažéra na vedúceho oddelenia projektového manažmentu a logistiky, až na pozíciu zástupcu Technického riaditeľa, ktorú vykonával v posledných 12 mesiacoch.

Cieľom Petra Horňáka je podporovať pozíciu Soitronu ako technologického lídra na domácom ale aj európskom trhu s IT. Peter Horňák (*1975) je ženatý, má 1 dieťa. Jeho veľkou prioritou je rodina a práca. Medzi záľubami dominuje hudba a šport.

Pavol Németh, nový riaditeľ pre outsourcing, doteraz zastával pozíciu manažéra oddelenia Production Management v Outsourcingovej divízii spoločnosti. Do spoločnosti nastúpil už v roku 1994, ako ako systémový inžinier, neskôr sa venoval v pozícii lektora odborným školeniam fy Compaq a HP. Pri štarte outsourcingových aktivít spoločnosti Soitron zohral kľúčovú úlohu. Patril k prvým systémovým inžinierom zapojených do projektu, následne vybudoval a samostatne riadil oddelenie Dohľadových systémov s viac ako 90-timi špecialistami.

Na svojom novom mieste bude zodpovedať za riadenie divízie Outsourcingu spoločnosti Soitron, a.s. Pavol Németh (*1974) je ženatý, má 2 deti. Medzi jeho záľuby patrí bejzbal, bicyklovanie a futbal.

Neprehliadnite: