T-Com pripravuje služby Comfort: kompletné riešenie na báze Triple Play a internet 30 Mbps

Tlačový servis  /  27. 03. 2007, 00:00

Spoločnosť Slovak Telekom pripravuje pod značkou T-Com uvedenie služieb Comfort vo vybraných lokalitách. Tieto služby budú založené na platforme Triple Play na moderných technológiách bez nutnosti využívania analógovej linky. Kľúčovými novinkami bude odlišná ponuka IP TV a internet s rýchlosťou až 30 Mbps.

Služby Comfort budú uvedené na trh v priebehu apríla tohto roka vo vybraných lokalitách. Prvým miestom pre využívanie služieb bude bytový komplex Koloseo v Bratislave. Po technologickej stránke bude prístupová časť služby zabezpečená prostredníctvom moderných technológií založených na technológiách ako FTTx, Ethernet, WLAN a pod

Comfort na báze Triple Play
Všetky služby Comfort budú založené výlučne na báze Triple Play. Používatelia nebudú musieť riešiť otázku zavedenia klasickej telefónnej prípojky alebo rozlišovať ceny s jej využívaním alebo bez nej. Cenová stratégia pre služby Comfort bude odlišná. Záujemcovia si môžu poskladať balík služieb Comfort z troch základných častí Triple Play - digitálnej televízie, rýchleho prístupu do internetu a výhodných volaní. Služby IP TV a internetu budú navyše odstupňované tak, aby pokryli viac i menej náročné požiadavky záujemcov. Výhodou služby Comfort bude možnosť poskladať si služby podľa záujmu, t.j. zákazníci môžu využívať iba jednu, dve alebo všetky tri a zvažovať rozličné kombinácie pre zefektívnenie svojich potrieb.

Comfort Magio TV
Comfort Magio TV ponúka rovnaké portfólio funkcií ako štandardná digitálna televízia (IPTV) v balíku Magio. Zákazníci môžu využívať vysokú kvalitu obrazu a zvuku, elektronického programového sprievodcu, obraz v obraze, zastavenie obrazu, nahrávanie programov a ďalšie moderné funkcie. Diváci si môžu vybrať zo šiestich tematických a troch Prémiových balíčkov. Získavajú aj prístup k Domácej videopožičovni - cena filmov je stanovená na 55 Sk resp. 79 Sk s DPH. Zriadenie služby stojí v závislosti od dĺžky záväzku:
- 2 000 Sk bez DPH (2 380 Sk s DPH) bez viazanosti
- 999 Sk bez DPH (1 189 Sk s DPH) pri 12-mesačnej viazanosti
- 1 Sk bez DPH (1,20 Sk s DPH) pri 18-mesačnej viazanosti


K dispozícii budú dva varianty Comfort Magio TV:

A. Comfort Magio TV Klasik
Tento variant je podobný Magio TV Klasik z produktu Magio. V základnom mesačnom poplatku 399 Sk bez DPH (475 Sk s DPH) získa zákazník základný balík 11 programov a tri tematické balíčky podľa vlastného výberu. Zákazník môže sledovať aj ďalšie tematické balíčky podľa zvolených cien. Prémiové balíčky sú spoplatňované podľa výberu zákazníka.

B. Comfort Magio TV Komplet
Vyšší variant je novinkou v celom portfóliu T-Comu a služieb Triple Play. Za mesačný poplatok 499 Sk bez DPH (594 Sk s DPH) získa zákazník základný balíček 11 programov a zároveň aj všetkých šesť tematických balíčkov, t.j. môže sledovať až 43 programov. Prémiové balíčky sú zákazníkovi spoplatňované podľa vybraného typu.

Programová ponuka Comfort Magio TV je rovnaká ako pri Magiu. Šestica tematických balíčkov má nasledujúce zloženie:

Detský: Jetix, KiKa, MiniMax/A+
Dokumentárny: AXN, National Geographic, Spektrum, Viasat Explorer/Spice, Viasat History
Filmový: CS Film, FilmBox, Film+
Športový: Extreme Sports, Galaxie Sport, Motors TV
Mix 1: BBC Prime, BBC World, CNN, Fashion TV, M2, MTV, Óčko, RTL Klub, TV 5, VH-1
Mix 2: Animal Planet, Cartoon Network/TCM, Discovery, Eurosport, Hustler TV, Music Box, Zone reality, Zone Romantica

Tematický balíček nad rámec mesačného poplatku (pri variante Comfort Magio TV Klasik) možno využívať za 50 Sk bez DPH (59,50 Sk s DPH) mesačne. Zmena balíčku je spoplatnená sumou 50 Sk bez DPH (59,50 Sk s DPH) a je realizovaná do 72 hodín.

Prémiové balíčky sú spoplatňované samostatne zákazníkom oboch variantov Comfort Magio TV. Mesačný poplatok za využívanie balíčka je rôzny, zmena Prémiového balíčka je bezplatná a realizovaná do 72 hodín od zadania používateľom. Zloženie a ceny Prémiových balíčkov sú nasledovné:

Premio 1: Cinemax 1, Cinemax 2 - 185 Sk bez DPH (220 Sk s DPH) mesačne
Premio 2: HBO 1, HBO 2 - 200 Sk bez DPH (238 Sk s DPH) mesačne
Premio 3: Nonstop Kino, XXX Xtreme - 168 Sk bez DPH (200 Sk s DPH) mesačne

Comfort Internet
Comfort Internet ponúka širokopásmový prístup na báze najmodernejších technológií. Cena za zriadenie služby Comfort Internet záleží od dĺžky viazanosti:
- 2 000 Sk bez DPH (2 380 Sk s DPH) bez viazanosti
- 999 Sk bez DPH (1 189 Sk s DPH) pri 12-mesačnej viazanosti
- 1 Sk bez DPH (1,20 Sk s DPH) pri 18-mesačnej viazanosti

Comfort Internet ponúka zákazníkom dva programy s rozličnými rýchlosťami:

A. Comfort Internet FLAT 1
Tento variant zákazníkovi ponúka rýchlosti 1536 kbps pre download a 256 kbps pre upload a neobmedzené množstvo prenesených dát. Cena programu je stanovená na 599 Sk bez DPH (713 Sk s DPH) mesačne.

B. Comfort Internet FLAT 2
Tento variant sa stáva internetovým programom s najvyššími rýchlosťami T-Comu vo svojom portfóliu. Pre download ponúka rýchlosť až 30 Mbps a pre upload 1 Mbps a neobmedzené množstvo prenesených dát. Cena programu je stanovená na 699 Sk bez DPH (832 Sk s DPH) mesačne.

K službe Comfort Internet si môžu zákazníci objednať aj balíček PC Secure pre zvýšenie ochrany svojho osobného počítača. Mesačný poplatok za využívanie tejto služby je 99 Sk bez DPH (118 Sk s DPH) bez viazanosti a 79 Sk bez DPH (94 Sk s DPH) pri 12-mesačnej viazanosti.

Comfort Volania
V rámci služieb Comfort si môžu záujemcovia vybrať aj volania za špecifických podmienok. Cena za zriadenie služby závisí od dĺžky záväzku jej využívania:
- 2 000 Sk bez DPH (2 380 Sk s DPH) bez viazanosti
- 999 Sk bez DPH (1 189 Sk s DPH) pri 12-mesačnej viazanosti
- 1 Sk bez DPH (1,20 Sk s DPH) pri 18-mesačnej viazanosti

Mesačný poplatok za využívanie služby je stanovený na 399 Sk bez DPH (475 Sk s DPH) a zahŕňa voľné volania do pevných sietí na Slovensku a do VoIP sietí ST i alternatívnych operátorov, ktoré sú prepojené so sieťou ST. Na volania sa vzťahuje sekundová tarifikácia po prvej minúte. Ceny volaní sú stanovené nasledovne:


Štandardný cenník pre Comfort Volania

Cena za minútu hovoru s DPH

pevné siete Slovensko

0,00 Sk

VoIP siete ST a ostatných alternatívnych operátorov okrem VoIP Orangeu

0,00 Sk

VoIP sieť Orangeu

1,18 Sk

mobilné siete SR

4,75 Sk


Bonus zóna (pevné siete)

1,18 Sk

Pásmo 1

2,98 Sk

Pásmo 2

5,36 Sk

Pásmo 3

7,74 Sk

Pásmo 4

10,59 Sk

Pásmo 5

15,35 Sk

Pásmo 6

33,20 Sk


Pri službe Comfort Volania si môžu zákazníci aktivovať aj Výpis odchádzajúcich volaní s prehľadom o svojej prevádzke. Ceny za túto službu sú nastavené podľa typu používania:
- jednorazové využitie služby: 49 Sk bez DPH (58 Sk s DPH)
- pravidelné využívanie služby zasielané poštou: 33 Sk bez DPH (39,30 Sk s DPH)
- poskytnutie výpisu cez internet: 22 Sk bez DPH (26,20 Sk s DPH)

Neprehliadnite: